Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σαρωτικές αλλαγές στο δημοτικό σχολείο

Δραστική μείωση της ύλης και των επιστημονικών αντικειμένων στο Δημοτικό σχολείο, θα εξεταστεί κατά τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, εντός της ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει εκπροσώπηση κομμάτων, αλλά όχι εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

Προαναγγέλλοντας τις αλλαγές - που συνίστανται σε λιγότερα μαθήματα και περισσότερες δραστηριότητες - ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε:

"Η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά".

Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να μην συμμετέχουν μιλώντας για "προσχηματικό" διάλογο.

Μιλώντας στο vima.gr, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, δήλωσε:

"Με δεδομένη την κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία και τις επιπτώσεις της, που είναι λιγότερα χρήματα, λιγότερα σχολεία, λιγότεροι εκπαιδευτικοί, δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την παράσταση για ένα ρόλο, καθώς εμείς αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αλλαγές είναι και να αφιερωθούν περισσότερες ώρες στη μελέτη των μαθημάτων, ώστε να μην έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας στο σπίτι τους. Η μελέτη αυτή θα γίνεται μέσα στον διδακτικό χρόνο.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι οι αλλαγές να συμφωνηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί τον Ιανουάριο.




nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου