Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, σαφράν και σαγανάκι φορμαέλας

Μια νόστιμη και πολύ απλή μακαρονάδα που θα φτιάξετε σε μόλις 30 λεπτά. Αντί για φορμαέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ΑΛΛΟτυρί της αρεσκείας σας κατάλληλο για σαγανάκι όπως μαστέλο, χαλούμι, μπάντζο, κεφαλοτύρι κ.α.

Μερίδες : 6
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 15 λεπτά

Υλικά συνταγής:

½ κιλό μακαρόνια Νο 6
5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα καλά
1 φακελάκι (0,25γρ.) σαφράν
6 φέτες φορμαέλας στρογγυλές, πάχους 1εκ. περίπου
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβετε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και μαζεύετε τα τρίμματα σε μια λεκανίτσα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε άφθονο νερό, το αλατίζετε και προσθέτετε το σαφράν. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τα σπαγγέτι και το βράζετε για 7-9 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο. Τα αφήνετε να ζεσταθούν και προσθέτετε τα τρίμματα από τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν ευχάριστα και τα αλατοπιπερώνετε.

Σουρώνετε τα μακαρόνια (τα οποία θα έχουν πάρει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα από το σαφράν) και τα ανακατεύετε καλά με τα βουτυράτα κολοκυθάκια.

Σε ένα ΑΛΛΟ αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις έξι φέτες φορμαέλας χωρίς να προσθέσετε καθόλου λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε έξι πιάτα και πάνω σε κάθε πιάτο βάζετε από μία φετούλα φορμαέλα.

από τον Ηλία Μαμαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου