Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Σουρδομανούλες: Μαζεύουμε παιχνίδια και παραμύθια για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Μαμάτσειο

Συγκέντρωση παιχνιδιών και βιβλίων για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης, ξεκίνησε μια παρέα μητέρων από την Κοζάνη, οι «Σουρδομανούλες», που διαθέτουν και blog
το http://sourdomanoules.blogspot.gr.

«Η ιδέα μου ήρθε διαβάζοντας τα διάφορα ενημερωτικά και τις αφίσες στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενω περίμενα για να πάρω κάτι χαρτια. Καθώς περίμενα για να εξυπηρετηθώ το μάτι μου «έπεσε» πάνω σε μια ανακοίνωση-έκκληση για συγκέντρωση παιχνιδιών και παραμυθιών για τα παιδάκια που νοσηλεύονται στην παιδιατρική και σκέφτηκα: «Γιατί όχι;» γράφει η 31χρονη κ. Λημναίου που είναι μητέρα διδύμων, ηλικίας 3 ετών.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ, η κ. Λημναίου έκανε την ανάρτηση στο ιστολόγιο προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία και η ανταπόκριση ήταν άμεση, όπως τόνισε. Μία φίλη της, ιδιοκτήτρια καταστήματος παιδικών ρούχων διέθεσε το χώρο για τη συγκέντρωση των παιχνιδιών και των βιβλίων, πολίτες ζητούν ενημέρωση για αυτή τη δράση, ενώ άλλοι προσφέρθηκαν να ζωγραφίσουν τους τοίχους της κλινικής ούτως ώστε τα παιδιά να αισθάνονται καλύτερα στο χώρο νοσηλείας τους.

Παράλληλα, η κ. Λημναίου παρέα με τις μικρές της αποφάσισαν να “ξεδιαλέξουν” τα παιχνίδια και τα παραμύθια που έχουν και είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν παίζουν πλέον μ’ αυτά και να τα πάνε στο νοσοκομείο. Τα παιχνίδια (εκτός από λούτρινα), τα παραμύθια και τα βιβλία θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρά.

Την ερχόμενη Δευτέρα η κ. Λημναίου θα ενημερώσει τους γονείς των νηπίων που πηγαίνουν στον ίδιο παιδικό σταθμό με τα δίδυμά της, ούτως ώστε η πρωτοβουλία αυτή να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση.
Το ραντεβού «χαράς και προσφοράς» για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου ορίστηκε το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου.
 Στις 11 το πρωί θα παραδοθούν στους υπεύθυνους της Παιδιατρικής τα πράγματα που θα έχουν συγκεντρωθεί.



ο Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου