Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Πώς θα κατοικήσουμε στο Φεγγάρι. Οι πρώτες αποικίες που θα φτιαχτούν -video

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος αποκάλυψε πως θα αποικίσουμε στο Φεγγάρι. 
Πόσα έτη απαιτούνται μέχρι να κατασκευαστούν οι πρώτες αποικίες.
Πέρασαν 45 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο Φεγγάρι, ωστόσο θα χρειαστούν άλλα τόσα περίπου μέχρι να κατασκευαστούν οι πρώτες αποικίες εκεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), είναι εφικτή η δημιουργία ενός καταυλισμού στον δορυφόρο της Γης, χάρη στην τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών.
Ο οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο με το εν λόγω εγχείρημα. Οι πρώτες αποικίες θα δημιουργηθούν μέσω τρισδιάστατων εκτυπωτών. Τα σπίτι αυτά, τα οποία θα είναι φουσκωτά, θα αποκτούν το προκαθορισμένο σχήμα τους όπως ακριβώς ξεδιπλώνεται με ειδικό αέριο ένα αερόστατο, και θα μεταφερθούν σταδιακά στο Φεγγάρι.



Το πρώτο διαστημόπλοιο που θα φθάσει στο φεγγάρι, θα αφήσει στον κρατήρα Σάκλετον, την φουσκωτή βάση, την οποία οι αστροναύτες θα στερεώσουν στο έδαφος. Εν συνεχεία, ένα ρομπότ  θα απορροφά τα τρίμματα του πετρώματος που καλύπτει την επιφάνεια του φεγγαριού, του ρεγκολίθου όπως ονομάζεται, και θα τα ρευστοποιεί.
Με τα εν λόγω τρίμματα θα επικαλύπτει την επιφάνεια των φουσκωτών δόμων εξασφαλίζοντας την αντοχή τους απέναντι σε κάθε διαστημικό κίνδυνο.
Ωστόσο, το εγχείρημα αντιμετωπίζει δύο προβλήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τη μεταφορά υλικών στο διάστημα και το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η επιφάνεια του Φεγγαριού, είναι εκτεθειμένη σε κάθε είδους κινδύνους που έχουν να κάνουν με την πτώση μετεωριτών, την ηλιακή ακτινοβολία που δεν μπλοκάρεται από καμία ατμόσφαιρα και τις πολύ ακραίες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από - 150 βαθμούς Κελσίου έως 150 βαθμούς Κελσίου.



"Είμαστε συνηθισμένοι στο να φτιάχνουμε σχέδια κατάλληλα για ακραίες θερμοκρασίες και να αξιοποιούμε τους φυσικούς πόρους της Γης. Την ίδια λογική περιλαμβάνει και το σχέδιό μας για το Φεγγάρι", σημειώνει ο  Xavier De Kestelier, της αρχιτεκτονικής εταιρείας Foster + Partners που συνεργάζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.






news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου