Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Οι 15 top προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Oι 15 πιο δημοφιλείς προορισμοί για τις γιορτές

Ετοιμάστε βαλίτσες, αγοράστε εισιτήρια ή απλά κάντε μια βόλτα με την φαντασία σας όπως θα κάνουμε οι περισσότεροι.. Καλό είναι και το χωριό...

Νέα Υόρκη



Αν έχεις αποφασίσει να περάσεις γιορτές υπερπαραγωγή τότε πρέπει να κατευθυνθείς προς Νέα Υόρκη. Πρωτοχρονιά φοβερή και τρομερή. Θα νομίζεις πως πρωταγωνιστείς σε ταινία του Hollywood. Αποκορύφωμα. Τα πυροτεχνήματα και τα 900 κιλά κομφετί τη στιγμή που μπαίνει το νέο έτος.

Αυστρία



Όπου κι αν βρεθείς στην Αυστρία θα ''μυρίσεις'' Χριστούγεννα. Οι ετοιμασίες ξεκινούν ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα. Τότε είναι που σύμφωνα με την παράδοση σε κάθε αυστριακό σαλόνι υπάρχει στεφάνι στολισμένο με γιρλάντες και τέσσερα κεριά. Στο δείπνο της Κυριακής η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι, προσεύχεται και ανάβει ένα κερί.

Κοπεγχάγη



Αν είστε μεγάλη παρέα τότε η Κοπεγχάγη είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσάς. Θα κάνετε πατινάζ, θα φάτε σε καταπληκτικές πορσελάνες, θα πιείτε τον καφέ σας σε vintage σερβίτσια και θα κάνετε πολλές βόλτες με φόντο το χιόνι και τα λαμπάκια που στολίζουν τους δρόμους και τις βιτρίνες.

Εδιμβούργο



Από τις 22 Νοεμβρίου η ''Αθήνα του βορρά'' έχει στολιστεί με τα καλά της. Τέτοια εποχή το χιόνι συνθέτει ένα μαγικό σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Το επιβλητικό κάστρο, χτισμένο στην Παλιά Πόλη είναι το σήμα κατατεθέν του Εδιμβούργου. Στην πλατεία St. Andrew και στους κήπους East Princes Street Gardens διαδραματίζονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Φλωρεντία



Φλωρεντία τα Χριστούγεννα σημαίνει καρουζέλ. Αν δεν ανέβεις έστω και μία φορά δεν έχεις καταλάβει γιορτές. Ιδανικός και κοντινός προορισμός για οικογένειες με παιδάκια αλλά και ερωτευμένα ζευγαράκια της πρώτης αγάπης. Τα αναγεννησιακά κτίρια θα σε ''αναγκάσουν'' να κοιτάξεις ψηλά και να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική τους. Οι φάτνες που ξεφυτρώνουν μέσα στις κρύπτρες των εκκλησιών σε περιμένουν να γιορτάσεις.

Φινλανδία



Για την απόλυτη εμπειρία των γιορτών σου προτείνουμε να βρεθείς στην πατρίδα του Άγιου Βασίλη. Το θερμόμετρο μπορεί να δείχνει -10 αλλά η ζεστασιά και η φιλοξενία θα σε κάνουν να ξεχάσεις την ανατριχίλα. Απάτητο χιόνι, ολόλευκα τοπία που φωτίζονται από το φως των αστεριών και ξύλινα σαλέ στη μέση του πουθενά. Τα φιλιά μας στους ταράνδους.

Λονδίνο



London calling. Το σύνθημα κάθε χρόνο δίνουν τα λαμπάκια που στολίζουν όλες τις γωνιές της πόλης. 750.000 χιλιάδες φωτάκια θυμίζουν νιφάδες χιονιού. Oxford Street, Covent Garden, Trafalgar Square. Το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο είναι το στολισμένο δέντρο που από το 1974 κάνει δώρο η Νορβηγία στο Λονδίνο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια της Βρετανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μόσχα



Για να δείτε το χριστουγεννιάτικο πανόραμα της πόλης από ψηλά ανεβείτε στον 12ο όροφο του Ritz Carlton όπου βρίσκεται το Ο2 Lounge. Απολαύστε την φανταστική Κόκκινη Πλατεία και αφήστε το βλέμμα σας να τρέξει χωρίς περιορισμούς. Αυτή η εικόνα θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα σας.

Μαδρίτη



Καλοντυμένοι μαδριλένοι στέκονται μπροστά από τους πάγκους που έχουν στηθεί στην Plaza Mayor από τα μέσα Νοεμβρίου για να πάρουν ιδέες διακόσμησης για το σπιτικό τους. Η Μαδρίτη μπορεί να μην είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τα Χριστούγεννα αλλά είναι μία επιλογή που κάνουν όσοι ξέρουν πως η οικογένεια κάνει τη διαφορά. Αν είσαι χωρισμένη ή απογοητευμένη διάλεξε κάτι άλλο.

Ελβετία



Τα Χριστούγεννα στην Ελβετία είναι παραμυθένια. Χιονισμένα τοπία, παγοπέδιλα για σκι, χρωματιστές στολές και υπαίθριες αγορές για να διαλέξεις σοκολάτα και δωράκια για τους αγαπημένους που έμειναν πίσω.

Βιέννη



Η Βιέννη τα Χριστούγεννα είναι όπως τα κόκκινα αυγά το Πάσχα. Για τέτοια παράδοση μιλάμε. Ζεστό κρασί με κανέλα, στολισμένοι δρόμοι, χιόνι, κρεμασμένα φωτάκια. Στις περίφημες αγορές της θα βρεις τα πάντα. Οι βιτρίνες είναι το κάτι άλλο. Πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες θα βρεθούν στη Βιέννη τέτοια εποχή. Οι πλαστικοί Άγιοι Βασίληδες απαγορεύονται αυστηρά καθώς θεωρούνται κομμάτι της εμπορευματοποίησης των γιορτών.

Βερολίνο



Το άρωμα των Χριστουγέννων στο Βερολίνο είναι ένα και καθαρό. Ζεστό κόκκινο κρασί αρωματισμένο με κανέλα και καβουρδισμένοι ξηροί καρποί. Στην αγορά του Breitscheidplatz θα βρεις πάγκους με όλα τα καλούδια. Εκεί οι μεγάλοι γίνονται και πάλι παιδιά.

Παρίσι



Το Παρίσι είναι προορισμός για κάθε εποχή, για κάθε μήνα, για κάθε ηλικία, για κάθε προσωπική κατάσταση. Στο Παρίσι τα Χριστούγεννα είναι μία ιστορία που αφηγείται μία κυρία με μακρύ αναγεννησιακό φόρεμα και καπέλα στο κεφάλι. Μπορεί να είναι λιγότερο φωταγωγημένο από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αλλά είναι μαγικό.

Στοκχόλμη



Οι κάτοικοι ξυπνούν νωρίς το πρωί, πηγαίνουν με το ποδήλατο στη δουλειά τους, πίνουν αχνιστό μυρωδάτο καφέ χαζεύοντας το χιόνι και πηγαίνουν για ψάρεμα σολομού. Στις 24 Δεκεμβρίου η ρουτίνα παύει να υπάρχει. Το ξωτικό της σοφίτας, το Jultomten, παραμένει ο βασιλιάς των δώρων και όλοι το περιμένουν για να φέρει τα δώρα.

Κεμπέκ



Φωτισμένα καλντερίμια, πέτρινα σπιτάκια του 16ου αιώνα, μεσαιωνικά κάστρα και πολύ χιόνι. Parlez-vous francais? Γιατί αν δεν μιλάτε δε θα μπορέσετε να καταλάβετε τίποτα. Πόλη γεννημένη για να έχει Χριστούγεννα 12 μήνες το χρόνο.




matiastanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου