Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πελέ: Με έναν νεφρό για 40 χρόνια!

Συνεχή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Πελέ, ο οποίος ωστόσο παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 Οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου Αλμπερτ Αϊνστάιν διέκοψαν την αιμοδιάλυση για τουλάχιστον μέχρι σήμερα,
οπότε θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του.

Η νέα περιπέτεια της υγείας του Πελέ που προκλήθηκε από ουρολοίμωξη έφερε στο φως ένα καλά κρυμμένο μυστικό του.  Ο κατά πολλούς καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο έχει έναν νεφρό από την εποχή που αγωνιζόταν στην ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης (από τον Ιούνιο του 1975 έως τον Οκτώβριο του 1977, όταν αποσύρθηκε).

Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Κόσμος ανιχνεύτηκε ένας όγκος στον δεξιό νεφρό, τον οποίο τελικά οι γιατροί αφαίρεσαν. Ενα από τα αίτια που προκάλεσαν τον όγκο ήταν τα χτυπήματα που είχε δεχτεί στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος από τους αντιπάλους του.

Ο γιος του Εντίνιο, που τον επισκέφθηκε το Σάββατο, δήλωσε πως αναμένεται ο Πελέ να πάρει εξιτήριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα τελευταία χρόνια ο Πελέ έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα με προβλήματα της υγείας του. Μεταξύ άλλων, έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στα μάτια για να διορθώσει αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και για καταρράκτη και έχει υποβληθεί σε ολική αρθροπλαστική του  δεξιού ισχίου.



Τα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου