Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Διεγράφησαν 80.000 αιώνιοι φοιτητές

Από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους

Οι 50.000 από αυτούς ήταν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Η εκκαθάριση συνεχίζεται και ο συνολικός αριθμός αναμένεται να φτάσει τους 150.000Εκτός ανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους τέθηκαν 80.000 «αιώνιοι» φοιτητές, οι οποίοι διεγράφησαν οριστικά από τα μητρώα πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Με την εκκαθάριση να συνεχίζεται, τους επόμενους, μήνες ο συνολικός αριθμός των διαγραφόμενων φοιτητών αναμένεται να φτάσει τους 150.000. Μόνο στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, στο Καποδιστριακό, σχεδόν 50.000 λιμνάζοντες φοιτητές αποτελούν παρελθόν και δεν βρίσκονται πλέον στα μητρώα του ιδρύματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», όσον αφορά στους φοιτητές που πληρούσαν τις προϋποθέσεις της ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας (υπολογίζονται σε 25.000) αρκετοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στα αμφιθέατρα και έχουν τη δυνατότητα με διπλές εξεταστικές που θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο, να δώσουν τα τελευταία μαθήματα που χρωστούν, προκειμένου να λάβουν τα πτυχία τους, ενώ ήδη υπάρχει και ένας αριθμός φοιτητών που ολοκλήρωσε τις εξετάσεις και πήρε πτυχίο.

Στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, από την άλλη, ολοκληρώθηκαν οι διαγραφές 7.000 παλαιών σπουδαστών, όσοι δηλαδή από τους λεγόμενους «λιμνάζοντες» την τελευταία στιγμή δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να εξεταστούν σε κάποιο μάθημα.



InfoGnomon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου