Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μίκαελ Σουμάχερ, ένα χρόνο μετά το μοιραίο ατύχημα

Ήταν σαν σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο πριν, που όλοι «πάγωσαν» στο άκουσμα της είδησης πως ο Μίχαελ Σουμάχερ είχε ένα σοβαρό ατύχημα κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Ο Γερμανός οδηγός, που σε λίγες μέρες κλείνει τα 46 του χρόνια, τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση που είχε κι έκτοτε ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά.

Ο θρύλος της Formula 1 έδωσε μάχη αρχικά για να κρατηθεί στη ζωή και στη συνέχεια, αφού διέφυγε τον κίνδυνο, έχει πάρει το μακρύ δρόμο της αποκατάστασης, που κανείς δεν γνωρίζει αν ποτέ θα είναι πλήρης κι αν ο εκ των κορυφαίων πιλότων όλων των εποχών θα μπορέσει να ξαναγίνει όπως πριν από εκείνη την αποφράδα μέρα.

Ο «Σούμι» αρχικά ήταν σε τεχνητό κώμα κι εν συνεχεία μεταφέρθηκε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε αυτό της Λωζάνης (16/6/2014), ενώ πλέον βρίσκεται στο σπίτι του, στο Γκλαντ, που έχει μετατραπεί έτσι ώστε να του παρέχει όλες τις ανέσεις για να συνεχίσει την αποκατάσταση και την αποθεραπεία του.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση του Σουμάχερ είναι συγκεχυμένες, αφού η οικογένειά του έχει επιλέξει να μοιράζεται με τα ΜΜΕ μετρημένο αριθμό πληροφοριών. Δημοσιεύματα, που όμως ποτέ δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ανέφεραν πως είναι παράλυτος και βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έχοντας επαφή με το περιβάλλον αλλά όχι και τη δυνατότητα να μιλήσει, ενώ παρουσιάζει και κενά μνήμης.

Η μάνατζέρ του, Ζαμπίνε Κεμ, βασική πηγή πληροφόρησης για την υγεία του Σουμάχερ, αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση με αφορμή τον ένα χρόνο από το ατύχημα: «Χρειαζόμαστε πολύ χρόνο. Θα είναι ένας μακρύς δρόμος και μια σκληρή μάχη. Ο Μίχαελ προοδεύει αρκετά σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασής του».

Παράλληλα, διέψευσε τα λεγόμενα του άλλοτε πιλότου της Formula 1, Φίλιπ Στράιφ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως έχει επαφή με την οικογένεια του Σουμάχερ και το χειρουργό Ζεράρ Σαγιάντ που τον παρακολουθεί και ανέφερε πως έχει περιορισμένη κινητικότητα, αλλά προσπαθεί να σταθεί όρθιος με την ελπίδα κάποια μέρα να μπορεί να περπατήσει με πατερίτσες. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που λέει και δεν ξέρω από πού έχει αυτές τις πληροφορίες, από τη στιγμή που δεν έχει καμία επαφή με μένα, την οικογένεια του Μίχαελ ή τους γιατρούς του, ούτε είχε ποτέ. Επίσης δεν ήταν ποτέ φίλος του», τόνισε η εκπρόσωπος του Σουμάχερ.

Αλήθεια ή ψέματα… το γεγονός είναι ένα. Ο Μίχαελ Σουμάχερ δίνει το δυσκολότερο αγώνα στη ζωή του και ευχή όλων είναι να καταφέρει για μια ακόμη φορά να προσπεράσει τα εμπόδια και να βγει νικητής.



sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου