Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα Ειδικά Εργαστήρια Πτολεμαΐδας & Κοζάνης

Απλήρωτοι για τα έτη 2012 και 213 παραμένουν οι εργαζόμενοι στα Ειδικά Εργαστήρια Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με παραδοχή του διευθυντή των Εργαστηρίων Ειδικής Αγωγής Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, Μόσχο Δεμίρη, στο περιθώριο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης και μπαζαάρ που διοργάνωσε την Κυριακή το Ειδικό Εργαστήρι Πτολεμαΐδας.

Από το 2014 τα Ειδικά Εργαστήρια εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, οπότε ξεκίνησαν να πληρώνονται μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, όπως σημείωσε ο διευθυντής των δύο Ειδικών Εργαστηρίων.

Ο κ. Δεμίρης, καλωσόρισε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μέρα γιορτής για τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου, καθώς τη μέρα αυτή επισκέπτεται το Εργαστήρι κόσμος που ενδιαφέρεται να στηρίξει το έργο του και το έργο των παιδιών που έχουν προσπαθήσει για μεγάλο διάστημα για να δημιουργήσουν με τη βοήθεια εθελοντών τις χειροποίητες κατασκευές που φιλοξένησε το χριστουγεννιάτικο μπαζαάρ.

Ερωτηθείς για το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στα δύο Ειδικά Εργαστήρια της Π.Ε. Κοζάνης είπε ότι παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι δεν έχουν σταματήσει το έργο τους και συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρία σε καθημερινή βάση, ζητώντας ταυτόχρονα τη στήριξη της πολιτείας και των τοπικών παραγόντων για να μπορέσει να στηριχτεί το έργο τους και η σημαντική προσπάθεια που γίνεται στα Ειδικά Εργαστήρια.

Την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους στο Ειδικό Εργαστήρι και προς τα παιδιά του Εργαστηρίου που συμμετέχουν στην προσπάθεια της δημιουργικής απασχόλησης, εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς. Δήλωσε μάλιστα ότι «προσπαθούμε όλοι μαζί να δώσουμε όλα τα εχέγγυα που χρειάζονται ώστε να λειτουργεί το Εργαστήρι απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.»
Τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές εξέφρασε κι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Εορδαίας, Απόστολος Καΐδης, καλώντας επίσης τον κόσμο να στηρίξει το έργο του και το μπαζαάρ, το οποίο ομολογουμένως εντυπωσίασε για την πληθώρα των χειροποίητων κατασκευών.



πτολεμαιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου