Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Προσλήψεις 17.500 εποχικών υπαλλήλων σε δήμους και περιφέρειες

Το πράσινο φως για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση άναψε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με εγκύκλιό του ζητεί από τους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας την πλήρη καταγραφή των αναγκών τους σε έκτακτο προσωπικό.

Ανακαλύψτε τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου

Το σκόρδο κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική κουζίνα. Προσδίδει ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρικές παρασκευές και τώρα,
σύμφωνα με τελευταία επιστημονικά στοιχεία, προστατεύει τον οργανισμό μας και από επικίνδυνα καρκινογόνα.

Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media

Πολλοί γονείς αναρτούν συχνά οικογενειακές φωτογραφίες και ιδιαίτερα φωτογραφίες των παιδιών τους. 
Είναι όμως σωστό;

Με την έξαρση όμως των κοινωνικών μέσω δικτύωσης, οι φωτογραφίες των παιδιών σας μπορούν εύκολα να παρθούν από αγνώστους, χωρίς την άδεια σας, για διαφήμιση.

Ολόκληρη βιομηχανία έχουν στήσει τα κυκλώματα επαιτείας στην Ελλάδα με «μαϊμού» ζητιάνους

Απίστευτος είναι ο τζίρος των επαγγελματιών επαιτών στους δρόμους και τα φανάρια ολόκληρης της χώρας. Υπολογίζεται ότι 6.000 χιλιάδες παιδιά και συνολικά 40.000 «επαγγελματίες» επαίτες, μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

Μειώνεται το "ελληνικό IQ"; Έρευνα από πανεπιστήμιο του Λονδίνου - ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για ακυκλοφόρητο ντοκιμαντέρ σχετικά με έρευνα-ΣΟΚ σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Η έρευνα έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις στο γενετικό κώδικα . Μια Ελληνίδα βιολόγος ερεύνησε πολύ "ελληνικό DNA" και οι διαπιστώσεις της δεν είναι και τόσο ευχάριστες.

Sexting, η μόδα που παγιδεύει τους έφηβους

Η περιπέτεια μιας 14χρονης που η οικογένειά της άλλαξε πόλη λόγω ενός λάθους με γυμνές φωτογραφίες

Τα παιδιά κάνουν λάθη. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά. Αυτές οι δύο αλήθειες, ξεχειλωμένες στον υπερθετικό τους, «πρωταγωνιστούν» στην ιστορία που φέρνει στο φως σήμερα η «Καθημερινή». Μια υπόθεση που αφορά τη 14χρονη Μ. (δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία της για προφανείς λόγους), αλλά θα μπορούσε να αφορά περίπου οποιονδήποτε.

Μάθετε Τι Έπαιζε Το Ραδιόφωνο Τη Μέρα Που Γεννηθήκατε!

Ποιος ξέρει τι έπαιζε το ραδιόφωνο την εποχή που γεννήθηκε;
Εσείς πλέον θα ξέρετε. Μήπως μερικά από τα αγαπημένα κλασσικά κομμάτια είχαν κυκλοφορήσει όταν εσείς βρισκόσασταν στην αγκαλιά της μαμάς σας;

Ποια 6 αντικείμενα πρέπει οπωσδήποτε να πετάξετε στα σκουπίδια

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε κάτι νέο στη ζωή σας και να δημιουργήσετε ένα σπίτι που είναι ζεστό, άνετο και χαρούμενο, πετάξτε τα παρακάτω αντικείμενα στο καλάθι των σκουπιδιών και θα παρατηρήσετε άμεση βελτίωση…

ΟΣΕ: Πρόταση για ένταξη των έργων Καλαμπάκα – Κοζάνη και Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα στο ΣΕΣ

Ενταξη των έργων Καλαμπάκα – Κοζάνη και Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα στο ΣΕΣ – Οι μελέτες τους κόστισαν 70 εκατ. ευρώ
Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) πρότεινε την ένταξη του έργου-«φάντασμα», του δυτικού σιδηροδρομικού άξονα, στο νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, με προϋπολογισμό σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για έργα τα οποία μελετήθηκαν στο παρελθόν με κόστος 70 εκατ. ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα

Σχέδιο για νέου τύπου τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ. Το μοντέλο προβλέπει αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που θα βασίζονται στα χιλιόμετρα που καλύπτει το όχημα και όχι στον κυβισμό ή τις εκπομπές ρύπων CO2.

Ευκαιρίες απασχόλησης για 4.800 γυναίκες: Νέο πρόγραμμα

Την ευκαιρία να δημιουργήσουν ξανά θα έχουν 4.800 γυναίκες που θα ωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα Ενωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα.
Το πρόγραμμα αφορά γυναίκες από 11 περιφέρειες της χώρας, οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, Θεσσαλία, Ηπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) και τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου
 (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική).