Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Mάθε πού και πώς ψηφίζεις

Με έναν ιδιαίτερα απλό τρόπο μπορείτε να συνδεθείτε ηλεκτρονικά με την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, και να μάθετε άμεσα σε ποιο εκλογικό κέντρο πρέπει να ψηφίσετε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.) βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, και οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν.

Όλοι οι εκλογείς, με το ονοματεπώνυμό τους, το όνομα πατρός και το έτος γέννησης μπορεί μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου να δουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Πως ψηφίζω;

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:

α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.
β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.
γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς
δ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Συνιστάται στους δικαστικούς αντιπροσώπους, η ανάρτηση πινακίδας σε εμφανές σημείο κάθε εκλογικού τμήματος, στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός των σταυρών προτίμησης που τίθενται από τους εκλογείς.

Δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε, κάνοντας κλικ εδώ




newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου