Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πότε θα Εκπέμψει Ψηφιακά η ΝΕΡΙΤ (ΕΡΤ;) από τις Δικές της Συχνότητες στη Δυτική Μακεδονία;

Με βάση τον διεθνή διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την προμήθεια ψηφιακών πομπών και με την προϋπόθεση ότι όλα κινήσουν ομαλά, η ΝΕΡΙΤ πρόκειται να εγκαταστήσει τους ψηφιακούς πομπούς και επομένως να εκπέμψει μέσα από τις δικές της συχνότητες στη Δυτική Μακεδονία μέσα στον Μάρτιο του 2015.

Ειδικότερα στα τεύχη του διεθνή διαγωνισμού περιγράφεται το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης των ψηφιακών πομπών και η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στις πρώτες περιοχές όπου θα εγκατασταθούν οι νέοι ψηφιακοί πομποί της ΝΕΡΙΤ.




Σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές των μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στη Δυτική Μακεδονία, ενδεικτικός είναι ο παρακάτω πίνακας.



Σχετικά με τις συχνότητες εκπομπής της ΝΕΡΙΤ στη Δυτική Μακεδονία
 θα πρέπει να σημειωθούν ότι :

Για τους Νομούς Κοζάνης και Γρεβενών (Κέντρα Εκπομπής Μεταξάς- Τσοτυλίου-Υδατόπυργου-Βουνάσας) οι συχνότητες της ΝΕΡΙΤ είναι οί 25 και 33 UHF

Για τους Νομούς Καστοριάς, Φλώρινας και Εορδαία Κοζάνης (Κέντρα Εκπομπής Αγιου Αθανασίου, Κλεισούρας, Κέλλης, Πύλης) οι συχνότητες της ΝΕΡΙΤ είναι οί 23 και 35 UHF.

Οι συχνότητες που έχει πάρει από το Κράτος για να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ είναι δύο. Στη δεύτερη συχνότητα εκπέμπουν ξένα δορυφορικά κανάλια, που αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν στη Δυτική Μακεδονία.

Όταν εγκατασταθούν οι νέοι πομποί της ΝΕΡΙΤ για κάποιο χρονικό διάστημα θα εκπέμπουν τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ ταυτόχρονα και από τις υπάρχουσες συχνότητες της DIGEA, μέχρι να ενημερωθούν οι τηλεθεατές για να προχωρήσουν σε νέα αναζήτηση στις τηλεοράσεις και στους ψηφιακούς δέκτες τους έτσι ώστε να λάβουν τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ καθώς και τα ξένα δορυφορικά κανάλια από τις νέες συχνότητες.



digitaltvwestmacedonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου