Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τις βουλευτικές εκλογές

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Το εκλογικό υλικό έχει ήδη παραδοθεί στους δήμους, ενώ έχει ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος καταχώρισης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

“Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τις εκλογές, καθώς παρά το μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε άψογος συντονισμός” τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος συνεχάρη τόσο τα κόμματα για το ήπιο κλίμα, όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες  για την άψογη συνεργασία.
Για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα αναμεταδώσει τα αποτελέσματα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, μέσω βάσης δεδομένων που έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται αυτόνομα από τις υπηρεσίες της, εξοικονομώντας σημαντικό ποσό χρημάτων. Η καινοτομία αυτή ήρθε σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με επικεφαλής τον Θεόδωρο Καρούνο.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν οι αντιπεριφερειάρχες των περιφερειακών ενοτήτων Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, Φλώρινας Στέφανος Μπίρος και ο εκτελεστικός γραμματέας Παντελής Αργυριάδης.
Οι αντιπεριφερειάρχες αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών των ΠΕ και στη μέριμνα που έχει ληφθεί, ώστε οι πολίτες να ασκήσουν χωρίς κανένα εμπόδιο το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι εκλογές σε αριθμούς

ΠΕ Γρεβενών 42.757 εκλογείς ψηφίζουν σε 118 εκλογικά τμήματα
ΠΕ Κοζάνης 163.000 εκλογείς ψηφίζουν σε 343 εκλογικά τμήματα
ΠΕ Φλώρινας 89.343 εκλογείς ψηφίζουν σε 174 εκλογικά τμήματα
ΠΕ Καστοριάς 62.359 εκλογείς σε 130 εκλογικά τμήματα

Συνεχής ροή αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής μέσα από την ιστοσελίδα http://www.pdm.gov.gr.

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου