Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Με βροχές θα ψηφίσουν οι Έλληνες την Κυριακή

Με άστατο καιρό, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα ψηφίσουν οι Έλληνες την Κυριακή, με βάση τα στοιχεία από την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Στο Αιγαίο μάλιστα οι άνεμοι θα πνέουν έως και οκτώ μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά και βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.


Το Σαββατοκύριακο

Για το Σάββατο και την Κυριακή η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Την Δευτέρα 26-01-2015, αναμένονται από τα δυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης και από τα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου