Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

H ΝΕΡΙΤ plus στη Δυτική Mακεδονία

Από το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η ΝΕΡΙΤ plus, το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ, κάνει «ποδαρικό» στις οθόνες μας.

 Οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα του καναλιού σε όλη την Ελλάδα, στις συχνότητες που έβλεπαν μέχρι σήμερα τη ΝΕΡΙΤ sports, το οποίο καταργείται.

Στην πρώτη περίοδο λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ plus, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παιδικές και νεανικές εκπομπές, ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα του παρελθόντος, αλλά και αξιόλογες ελληνικές σειρές και εκπομπές λόγου και πολιτισμού από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 Πολλές τηλεοράσεις και ψηφιακοί δέκτες αλλάζουν αυτόματα το όνομα του καναλιού απο ΝΕΡΙΤ Sports σε ΝΕΡΙΤ plus. Αν δεν αλλάξει αυτόματα χρειάζεται χειροκίνητος επανασυντονισμός στη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ (44 UHF -658 MHz για Φλώρινα, Καστοριά, Εορδαία, και 41 UHF- 634 MHz για Κοζάνη και Γρεβενά). Γενικότερα το όνομα του καναλιού είναι δευτερευούσης σημασίας και ο λόγος είναι απλά η εμφάνιση του τυχόν λανθασμένου ονόματος στα μενού της Τηλεόρασης και του Ψηφιακού Δέκτη.

Ίσως σημαντικότερη μεταβολή, που παρατηρείται στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του καναλιού, είναι το γεγονός ότι πλέον το τρίτο κανάλι της ΝΕΡΙΤ, το ΝHD, μεταδίδει πλέον σε εικόνα Υψηλής Ευκρίνειας τα προγράμματα του Καναλιού Ν1. Υπάρχει επίσης ένα προσωρινό τεχνικό πρόβλημα στον ήχο του καναλιού NHD, το οποίο μπορεί κάποιος να το διορθώσει χειροκίνητα με αλλαγή στις επιλογές του ήχου. Μπορούμε να επιλέξουμε στην επιλογή Γλώσσα Ηχου=>Αγγλικά=>έτσι ακούγεται πιο δυνατά ο ήχος.

Συγκέκριμενα, το NHD δεν έχει ως default τον dolby ήχο, με αποτέλεσμα ο ήχος του καναλιού να είναι πολύ χαμηλός, και θα πρέπει να τον διαλέγουμε κάθε φορά που συντονιζόμαστε στο κανάλι. Το πρόβλημα αυτό ενδέχεται πάντως να διορθωθεί σύντομα από την ΝΕΡΙΤ.



digitaltvwestmacedonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου