Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: Σέβομαι τον «πολιτισμένο» και διάσημο οικονομολόγο Βαρουφάκη

Tις γνώσεις και την προσωπικότητα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξήρε ο γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο της Frankfurter Algemeine Zeitung πριν την αναχώρηση του από την Κωνσταντινούπολη (συμμετείχε στη σύνοδο των G20) για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Eurogroup.

Όπως τονίζει ο κ. Σόιμπλε στην γερμανική εφημερίδα, τρέφει σεβασμό για πολιτικούς (όπως ο έλληνας ΥΠΟΙΚ) που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου σε μια προεκλογική εκστρατεία.

«Είναι ένας διάσημος οικονομολόγος που είχε ασχοληθεί εκτενώς με θέματα της λεγόμενης ευρωκρίσης», είπε ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι δεν τον νοιάζει αν ο κ. Βαρουφάκης «φοράει το πουκάμισο πάνω ή κάτω από το παντελόνι, ή αν φοράει γραβάτα ή όχι».

Τόνισε ότι στην πρώτη τους συνάντησή τους στο Βερολίνο αντελήφθη ότι ο «Βαρουφάκης είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος».

«Ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας αλλά και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον δόκτορα Σόιμπλε» είχε δηλώσει από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης πριν συναντήσει τον γερμανό υπουργό στο Βερολίνο.

Η FAZ πάντως προβλέπει εξαντλητικές εβδομάδες διαπραγματεύσεων επικαλούμενη τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού στη Βουλή για ενδεχόμενο ρήξης.





skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου