Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μήπως το παιδί σας είναι «εθισμένο» στο tablet;

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των παιδιών από πολλή μικρή ηλικία. Τρίχρονα και τετράχρονα πιτσιρίκια χειρίζονται με απίστευτη ευκολία tablets, smartphones, παιχνιδομηχανές και video games, με αποτέλεσμα να περνούν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη.

Αν και ο όρος «εθισμός στην τεχνολογία» δεν είναι δόκιμος, υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι ίσως το μικρό σας έχει χάσει το μέτρο και θα πρέπει άμεσα να επανεξετάσετε αν και πόσο θα πρέπει να παίζει με όλα αυτά τα gadgets.

Πιο συγκεκριμένα:


Έχει εκρήξεις θυμού, όταν διακόπτετε το παιχνίδι του με το tablet ή το smartphone.
Η χρήση αυτών των μέσων παρεμβαίνει στην καθημερινότητα του, π.χ. αργεί να ετοιμαστεί για το σχολείο ή να πάει για ύπνο το βράδυ κλπ.
Παρουσιάζει συμπτώματα άγχους, ενώ παραπονιέται συχνά για πονοκεφάλους ή στομαχόπονους.
Δεν έχει αλλά ενδιαφέρονται, αλλά μιλά και ασχολείται συνεχώς με τα ηλεκτρονικά του παιχνίδια.

Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε κάποια άλλη δραστηριότητα, αφού το μυαλό του είναι να τελειώσει γρήγορα για να πάει να παίξει με το tablet.
Λέει ψέματα, για να του επιτρέψετε να παίξει περισσότερη ώρα.
Παρουσιάζει δυσκολίες στον ύπνο.

Φυσικά και δεν χρειάζεται να δαιμονοποιήσετε την τεχνολογία, αφού αποτελεί κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο καλό θα είναι να θέσετε ξεκάθαρα όρια στο παιδί σας και να ελέγχετε αυστηρά πόση ώρα, αλλά και τι είδους παιχνίδια παίζει.


mother

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου