Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Μετά από 10 χρόνια θα φτάσει το φυσικό αέριο στην Καστοριά.

Μετά το 2025 η παροχή αερίου στην καλύτερη περίπτωση, ενώ και το κόστος για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου είναι τόσο μεγάλο που καθιστά το έργο απαγορευτικό για δυνητικούς πενδυτές 10 χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση, θα χρειαστεί να περάσουν προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στην Καστοριά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Κωττούλα, ο οποίος, μετά την χθεσινή ανοιχτή συνάντηση του TAPμε ιδιοκτήτες των εκτάσεων από όπου περνάει ο αγωγός, εξέφρασε την προαναφερόμενη άποψη, μιλώντας στον ANTENNESFM.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωττούλας, δήλωσε:

«Αέριο από αυτό τον αγωγό θα μπορέσουμε να πάρουμε μετά το 2025, βάσει την κεντρικής συμφωνίας»!!!
Επιπλέον, βέβαια, τίθενται τα ζητήματα ανταποδοτικότητας του έργου, αφού το κόστος για την κατασκευή δικτύου είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τα έσοδα που ενδεχομένως θα υπάρξουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κωτούλας αμφισβήτησε το ότι έχει διασφαλιστεί η τοποθέτηση διακλάδωσης – αναμονής στα όρια του νομού, παρά τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της εταιρίας, και αυτό γιατί, όπως υποστηρίχθηκε στην εκδήλωση, δεν έχει καθοριστεί το ακριβές σημείο.
«Εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν έχει καθοριστεί το σημείο της αναμονής. Είναι τόσο οργανωμένοι, έχουν τοπογραφικά από όλη την περιοχή και ξέρουν το κάθε χωράφι από όπου θα περάσει ο αγωγός. Ξαφνικά δεν ξέρουν που θα τοποθετηθεί η αναμονή; Εγώ πιστεύω ότι ίσως δεν υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός και για αυτό, εμείς πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση», υποστήριξε ο αντιδήμαρχος.



sentra.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου