Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Έρευνες και στα Γρεβενά για τον 40χρονο παιδεραστή

Μοναδική στα ελληνικά χρονικά θεωρείται η υπόθεση του παιδόφιλου «δράκου» από το Περιστέρι, λόγω του πλήθους των θυμάτων του που θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι βιάστηκαν από αυτόν.

Εκατοντάδες παιδιά θεωρεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πως έπεσαν θύματα του 40χρονου παιδόφιλου Φ.Λ., ο οποίος διατηρούσε μίνι μάρκετ επί της οδού Κηπουπόλεως απέναντι από σχολείο...

στην Κηπούπολη Περιστερίου. Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεσή του η Εισαγγελία, δίνοντάς τον χρόνο να βιάσει ξανά και ξανά παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014 πριν τον Αύγουστο. Σε ερημική περιοχή της Δυτικής Αττικής εντοπίστηκε από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης να περιπλανιέται μόνο του, σε αθλία κατάσταση και κουρεμένο ένα κοριτσάκι 14 ετών το οποίο λίγο πριν είχε βιάσει ο 40χρονος στο σπίτι του και το είχε εγκαταλείψει εκεί. Το παιδάκι έδωσε στην Αστυνομία το ψεύτικο προφίλ δήθεν ανήλικου που διατηρούσε ο δράστης στο Facebook μέσω των οποίων «ψάρευε» τα θύματά του, καθώς δεν είχε άλλο στοιχείο για αυτόν.

Η εισαγγελία έδωσε άδεια για άρση απορρήτου και μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν τα πραγματικά του στοιχεία, όμως παρότι το κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης στο σπίτι του είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας δεν δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, άδεια για κατ' οίκον έρευνα, ούτε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί του «Ανηλίκων» τον παρακολουθούσαν επί 3 μήνες στο Μίνι Μάρκετ, όπου μπαινόβγαιναν παιδιά, μήπως έκανε κάποιο λάθος και τον έπιαναν επ' αυτοφώρο, όμως ήταν προσεκτικός. Η δικογραφία έμεινε στην Εισαγγελία να «αράχνιαζει», δίνοντας την ευκαιρία στον 40χρονο παιδεραστή να συνεχίσει τη δράση του.

Το κοριτσάκι το οποίο πλησίασε ο δράστης, νομίζοντας ότι ήταν αγοράκι (γιατί αυτή ήταν η προτίμησή του) δεχόταν επί μήνες την προσέγγισή του, μέχρι το ραντεβού, όπως και τα υπόλοιπα θύματά του, που στο πρόσωπο του βιαστή τους έβλεπαν έναν «φίλο» που απλά ασχολιόταν μαζί τους και επέλεξε να κουρέψει τα μαλλιά της για να του ...αρέσει! Από τότε η Δίωξη τον παρακολουθούσε.

Μόλις αντιλήφθηκαν το ραντεβού που έκλεισε μέσω Facebook με έναν 13χρονο στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό προχθές το μεσημέρι, επενέβησαν και τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρο, τη στιγμή που το θύμα του είχε επιβιβαστεί στο ειδικά διαμορφωμένο βανάκι για τις αρρωστημένες του πράξεις. Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μέσα σε αυτό, στρώμα, κουβέρτες, ερωτικά βοηθήματα, αλοιφές, προφυλακτικά και γλυκίσματα... ανεμιστήρα, αλλά και χαμηλό φωτισμό.

Στο κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο βίντεο με ανήλικο, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία, ενώ ο ίδιος παραδέχτηκε κατά τη σύλληψή του, ότι την ίδια ημέρα θα ακολουθούσαν άλλα τέσσερα διαδοχικά ραντεβού με ανήλικα αγοράκια για τον ίδιο σκοπό! Για 40χρονο υπήρξε και ανώνυμη καταγγελία στο «CYBERALERT», ενώ ζητήθηκε από την Interpol να ερευνηθεί ολόκληρο το παρελθόν του στο διαδίκτυο.

Από τις Αρχές έχει γίνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία και αναμένεται η δημοσιοποήση των στοιχείων του δράστη τα επόμενα 24ωρα και η φωτογραφία του για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων θυμάτων του.


Ζαχαρωτά και μπισκότα μέσα στο βαν του τρόμου

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγάκι, το οποίο κατασχέθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε προβεί σε ειδική διαμόρφωσή του, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν τοποθετημένα στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρας, αλλά και κατάλληλος φωτισμός.

Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν σχετικά σύνεργα για την τέλεση ασελγών πράξεων, καθώς και πλήθος ζαχαρωδών προϊόντων (σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα κ.λπ.).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.

Άλλοι 5 παιδόφιλοι στην «φάκα» της Δίωξης-Ηλεκτρολόγος από την Θεσσαλονίκη προσποιήθηκε σε ανήλικες τον συνεργάτη πρακτορείου μοντέλων

Στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Chat SCANNING», κατά την οποία εντοπίστηκε εγκαίρως το ραντεβού του 40χρονου παιδόφιλου στην Κηπούπολη Περιστερίου, εντοπίστηκαν διαδικτυακά και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ακόμη παιδόφιλων, και συγκεκριμένα τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 33-45 ετών και ενός ακόμα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί για να τους ξετρυπώσουν, εισήλθαν στα «chat rooms» ως ανήλικοι και οι ίδιοι. Από τις συνομιλίες προέκυψε ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα, τους «πλησίασαν» διαδικτυακά και τους πρότειναν, συνάντηση μαζί τους, καθώς επίσης τους προέτρεψαν στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών ή απέστειλαν οι ίδιοι, δικές τους γυμνές φωτογραφίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 33χρονου Ηλεκτρολόγου από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος υποδυόταν τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων και προέτρεπε τα ανήλικα κορίτσια στην ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, με το πρόσχημα της αποστολής των βίντεο σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, έναντι υψηλής αμοιβής.

Μάλιστα κατάφερε να πείσει μία 12χρονη, να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, καθώς και πορνογραφικό βίντεο με την ίδια, με πρόσχημα την αποστολή του υλικού στην Αργεντινή, ώστε δήθεν να της δώσει 140.000 ευρώ. Μάλιστα, έβαζε ακόμα και παρέες κοριτσιών να τραβούν η μία την άλλη βίντεο, ενώ εξετάζεται εάν το υλικό αυτό το προώθησε ή το πούλησε στο διαδίκτυο ή το κράτησε μόνο για τον εαυτό του.


Επιπλέον, διενεργήθηκαν έρευνες στα Γρεβενά, την Πάτρα και την Αττική, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι επίμαχες διαδικτυακές συνομιλίες των δραστών και πλήθος συνομιλιών με ανήλικους.




greveniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου