Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Δημοπρατήθηκε το έργο εξυγίανσης των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ

Η Κοινοπραξία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ – ΑΛΚΤΗΡ ΑΚΤΕ με έκπτωση 56% μειοδότησε στον διεθνή διαγωνισμό του έργου «Εξυγίανση – Αποκατάσταση Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος Χώρου των ΜΑΒΕ – Κατασκευή ΧΥΤΑΜ» προϋπολογισμού 17.000.000 €, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015.

Συνολικά για τα έξι κοινοπρακτικά εργοληπτικά σχήματα που συμμετείχαν στον μειοδοτικό διαγωνισμό, είχαμε τις παρακάτω εκπτώσεις, κατά σειρά μειοδοσίας:

- Κοινοπραξία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ – ΑΛΚΤΗΡ ΑΚΤΕ, έκπτωση 56%
- Κ/Ξ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΑΤΕ – Μ.Τ. ΑΤΕ – ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ, έκπτωση 40,52%
- Κ/Ξ ΕΡΓΟΤΕΜ ΑΤΕΒΕ – P&C DEVELOPMENT S.A., έκπτωση 38,45%
- Κ/Ξ ΜΙΚΗ ΑΕ – ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΕ – ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ, έκπτωση 29%
- Κ/Ξ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΕ – ΤΕΚ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΑΕ – ΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, έκπτωση 20, 79%
- Κ/Ξ ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ – Ν&Κ ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ – ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, έκπτωση 20%

Η ανάδειξη του αναδόχου του έργου θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, μετά την εξέταση των επιμέρους στοιχείων των φακέλων που υποβλήθηκαν, καθώς και τυχόν ενστάσεων.

Το αντικείμενο του έργου αφορά τις εργασίες εξυγίανσης-αποκατάστασης στο εργοστάσιο παραγωγής, τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και στην κατασκευή ΧΥΤΑΜ , «στον οποίο -σύμφωνα με τη διακήρυξη- θα ταφούν όλα τα επικίνδυνα απόβλητα αμιάντου και πετρελαιοειδή», στα πρώην Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος που βρίσκονται στο Ζιδάνι της Τ.Κ. Μικροβάλτου του δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013 (ΕΠΠΕΡΑΑ)» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους.
Κύριος του έργου και Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Φορέας Κατασκευής η Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, έχει οριστεί στους 24 μήνες και θα αρχίσει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Διαβάστε εδώ την διακήρυξη

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου