Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Παιδιά και διαδίκτυο: Η νέα έρευνα για τη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα


Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της εξέλιξης και τα παιδιά πλέον έρχονται σε επαφή με το διαδίκτυο από πολύ μικρή ηλικία. Πριν 15 ημέρες παρουσιάστηκε στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα με θέμα «Παιδιά και Διαδίκτυο», η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, το 99,4% των παιδιών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά για τουλάχιστον μία με δύο ώρες, ενώ το 50% άρχισε να το χρησιμοποιεί σε ηλικία μικρότερη των 8 ετών.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κυρίως για να ακούσουν ή να κατεβάσουν μουσική, για συνομιλίες με τους διαδικτυακούς τους φίλους και για να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι το 84,5% των παιδιών έχουν λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο με τα πιο δημοφιλή να είναι το facebook και το Instagram!
Ασφαλώς η περιήγηση στον Internet δεν είναι πάντα ασφαλής πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά. Το 18% των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν νιώσει απειλή ή κίνδυνο με το 31,9% αυτών, να δηλώνουν ότι έχουν δεχτεί βρισιές και απειλές.
Προσοχή λοιπόν! Τουλάχιστον όσο είναι το παιδί σας μικρό πρέπει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο με μέτρο και πάντα υπό την εποπτεία σας. Εξηγήστε του από νωρίς τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει και μην το αφήνετε να παρασύρεται και να κάθεται με τις ώρες μπροστά από τον υπολογιστή.


mothersblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου