Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Βαγγέλης Γακουμάκης σε γλέντι λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του

Συγκλονίζει το βίντεο από ένα γλέντι στο οποίο συμμετείχε ο 22χρονος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης, λίγες μόλις ημέρες πριν εξαφανιστεί.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κρητικό γλέντι, με λύρες, τραγούδια και πολύ φαγητό, που έγινε μετά την Πρωτοχρονιά, στην περιοχή Βρύσινα.

Ο φοιτητής φαίνεται να κάθεται στο τραπέζι, να παρακολουθεί με προσοχή τους συγγενείς και φίλους που τραγουδούν υπό τους ήχους της λύρας, χωρίς όμως ο ίδιος να συμμετέχει ουσιαστικά στη γιορτή.

Σκεπτικός και συνεσταλμένος, όπως τον περιγράφουν άλλωστε οι δικοί του άνθρωποι.


Το βίντεο ανέβασε στο youtube ο Ματθαίος Ματθαιουδάκης, με τίτλο:
  «Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης παρέα στο Βρύσινα» και από κάτω εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον του παιδιού, δίνοντας στοιχεία για την εμφάνισή του και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε.

“Βαγγέλης Γιακουμάκης παρεα στο Βρύσινα Δεν έχει τέλος η αγωνία για την τύχη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη που φοιτούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή Βαγγέλης Γιακουμάκης, από τους Αρμένους που αγνοείται από το απόγευμα της Παρασκευής 6/2 /15 Την μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μία μπλούζα φούτερ με μία μπλε στάμπα, τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και μαύρα δερμάτινα παπούτσια. Έχει ανάστημα 1,75 και είναι ελαφρώς αξύριστος”, γράφει ο Ματθαιουδάκης.

Ακολουθούν μηνύματα και σχόλια από άλλους χρήστες του youtube, που παρακαλούν τον θεό να κάνει ένα θαύμα και να βρεθεί ο Βαγγέλης ζωντανός.

Συγκλονιστική μαρτυρία: Παραλίγο να τον στραγγαλίσουν με ιμάντα

Σοκαριστική ήταν η μαρτυρία ενός συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και αποκάλυψε πως ένας από την παρέα των Κρητικών, είχε περάσει έναν ιμάντα στον λαιμό του αγνοούμενου φοιτητή και τον τράβηξε.

«Ήταν κουρασμένος ο Βαγγέλης τελευταία. Απογοητευμένος. Μπάνιο έκανε στις τρεις τα ξημερώματα που κοιμόντουσαν οι άλλοι για να μην του κλείνουν το νερό και παγώσει. Αυτό δεν είναι τίποτα. Ξέρω ότι τον έδεσαν οι Κρητικοί στην καρέκλα. Ήταν μετά τις εκλογές. Εκείνη την εβδομάδα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο. Εκεί που μένουν οι Κρητικοί. Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να κατέβει τις σκάλες, να πάει στο δωμάτιό του στον κάτω όροφο. Και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα, τον απέφυγε και πήγε στο δωμάτιό του και κλειδώθηκε μέσα. Πήγαν μετά οι άλλοι Κρητικοί και του χτυπούσαν την πόρτα και του φώναζαν “άνοιξε Βαγγέλη, θα το μετανιώσεις, κάτσε να μιλήσουμε, πλάκα κάναμε”. Ναι, έγινε στον διάδρομο. Ήταν περίπου στις 6 το απόγευμα. Ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, κόκκινος. Όταν του έβαλαν τον ιμάντα εκεί, ήταν κόκκινος. Ήταν ο... Τη φωτογραφία του την έχετε, μιλήσατε και στην τραπεζαρία. Για πλάκα λέει το έκανε».

"Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι ούτε φονιάδες... Ο Βαγγέλης ερχόταν να παλέψουμε"

  Το κλίμα στη Σχολή, ειδικά ανάμεσα στους δέκα σπουδαστές από την Κρήτη, είναι βαρύ.
Οι συμφοιτητές του Βαγγέλη μίλησαν για τη σχέση τους με τον αγνοούμενο φοιτητή
και εξέφρασαν δυσφορία για τα όσα αναληθή, όπως υποστηρίζουν, ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

"Βλέπαμε καθημερινά τον Βαγγέλη, μία ώρα κάθε απόγευμα, γιατί διάβαζε. Κάποιες φορές βγαίναμε για καφέ
αλλά πάντα, κάθε μέρα ερχόταν στο δωμάτιο να πούμε δύο κουβέντες.
Εκείνο το μεσημέρι φάγαμε μαζί. Είχε πειραχτεί από τους βαθμούς. Πέρσι ήταν καλύτερα. Δεν το σήκωνε, γιατί διάβαζε περισσότερο από όλους, είχε απογοητευτεί και του είπαμε να μην τον παίρνει από κάτω...".

Λένε ότι άλλαξε δωμάτιο γιατί... τον ενοχλούσε το μαντολίνο

Οι νεαροί σκιαγράφησαν τον χαρακτήρα του 20χρονου.
"Ο Βαγγέλης είναι ένα ήσυχο παιδί. Δεν έδειχνε να έχει κάτι που να τον απασχολεί ή τουλάχιστον δεν αντιληφθήκαμε τίποτα τέτοιο εμείς".

Σε ερώτηση ποιος είναι ο λόγος για τον οποία πέρσι, ο νεαρός είχε αλλάξει δωμάτιο, απάντησαν:
"Ο ένας συγκάτοικός του έπαιζε μαντολίνο πολλές ώρες, ο άλλος κάπνιζε και επιπλέον πηγαίναμε και εμείς στο δωμάτιο με ένα playstation και παίζαμε ως το βράδυ αργά.
Ο Βαγγέλης ήθελε να διαβάζει, να μη μυρίζει τσιγάρο και να κοιμάται νωρίς. Κι έτσι άλλαξε δωμάτιο. Αυτό γνωρίζουμε εμείς".

"Ερχόταν κι εκείνος να παλέψουμε... Δεν είδαμε ποτέ τον Βαγγέλη να ενοχλείται"

Για τις φήμες, που θέλουν τη Σχολή πεδίο εκδηλώσεων εκφοβισμού σπουδαστών και ειδικά από τη δική τους παρέα, ανέφεραν:
"Εμείς ήρθαμε από την Κρήτη με σκοπό να βγάλουμε μια Σχολή και να συνεχίσουμε το επάγγελμα της οικογένειάς μας. Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι, ούτε φονιάδες. Είμαστε από οικογένειες με αξιοπρέπεια και δεν είναι σωστό να μας κατηγορούν χωρίς στοιχεία. Κάναμε πλάκα και καλαμπούρι μεταξύ μας.
Για παράδειγμα, παλεύουμε. Το συνηθίζουμε αυτό. Δεν είδαμε ποτέ τον Βαγγέλη να ενοχλείται.
Ερχόταν κι εκείνος να παλέψουμε, όπως συνηθίζουν οι νέοι, σε μια παρέα κολλητών. Μια μέρα, ακούσαμε στην τηλεόραση ότι του κάναμε καψόνια. Αυτό δεν ισχύει.
Όποιος είδε κάτι τέτοιο, να έρθει να το πει στον διευθυντή αλλά κυρίως στην Αστυνομία.
Από τη στιγμή που του κάναμε καψόνια, γιατί μας έκανε παρέα; Στη Σχολή φοιτούν 100 και πλέον σπουδαστές, που μπορούσε να κάνει φίλους, εάν δεν ήθελε εμάς, επειδή του δημιουργούσαμε προβλήματα...".

Τους ενοχλεί που κυκλοφορούν φωτογραφίες τους μαζί με τον Βαγγέλη

Δήλωσαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες τους μαζί με τον Βαγγέλη και σχολιάζονται αρνητικά.
"Μας ενοχλεί, γιατί είναι άδικο. Πιστεύουμε ότι η Αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Η αστυνομική έρευνα θα κρίνει και όχι τα σενάρια που βγάζει ο καθένας από το μυαλό του" λένε και απευθύνουν τη δική τους έκκληση για τον αγνοούμενο συμφοιτητή τους:
"Όποιος γνωρίζει κάτι για την τύχη του, να το πει. Αν ο ίδιος ακούει να γυρίσει στη Σχολή".

Ωστόσο, παρά τις έρευνες που γίνονται έως και σήμερα στα Ιωάννινα, τόσο στη λίμνη, όσο και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, σημάδι ζωής του σπουδαστή από το Ρέθυμνο δεν υπάρχει.

Τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι συγγενείς του αλλά και οι Αρχές για πιθανά σημεία εμφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι χωρίς αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένεται να ζητήσουν την παραίτηση του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ 
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου