Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Δ. Μακεδονία: Ενημέρωση των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης για τα πνευματικά δικαιώμα Α.Ε.Π.Ι.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης Δυτικής Μακεδονίας καταγράφει και γνωστοποιεί τα αποτελέσματα της ημερίδας για τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.Π.Ι. – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – GEA (ΑΠΟΛΛΩ – ΕΡΑΤΩ – GRAMMO) που έγιναν στο εργατικό κέντρο στις 25-2-2015. Απεδείχθη όντως ότι οι Συνάδελφοι είχαν ανάγκη γνώσης και περισσότερης ενημέρωσης για τα Πνευματικά Δικαιώματα.
Οι εκπλήξεις στην Ημερίδα ήταν απρόσμενες και έντονες. Συμμετείχε και κλιμάκιο της Α.Ε.Π.Ι. 6 ατόμων με Διευθυντικό στέλεχος από την Αθήνα. Είχαμε μεν ενημέρωση ότι θα παραβρίσκεται ο αντιπρόσωπος της περιοχής αλλά όχι όλοι οι ανωτέρω.

Το Δ.Σ. της Ένωσης ενώ είχε αποφασίσει να τους επιτραπεί η είσοδος ως ακροατές, μετά από τις όχι τόσο ευγενικές πιέσεις τους αποδεχθήκαμε να μετέχουν στη συζήτηση και να δεχθούν ερωτήσεις από τα μέλη καταστήματα, προς όφελος πάντα των συναδέλφων. Μετά από τις αναλύσεις του Προέδρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την ανωτέρω εταιρία, όπως εισαγγελικές ειδοποιήσεις, ποινικά δικαστήρια, πιέσεις, αμοιβές, πολλές φορές απίστευτες δεχθήκαμε τις τοποθετήσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Α.Ε.Π.Ι. οι οποίες εν μέρει ήταν πραγματικές και νόμιμες. Ανέφεραν την εγκύκλιο Υπουργείου  Εσωτερικών 57.904, την οποία επικαλέστηκαν ότι  η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. είναι ελεγκτικός φορέας. Η αντίδραση μας ήταν άμεση διότι η νομολογία του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία η “ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αντίκεινται  στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες” (ΣτΕ 1934/1998 ΟΛΟΜ, 1972/2012 ΟΛΟΜ).

Δηλώσαμε επίσης σε κάθε συνάδελφο, ότι αν οι υπάλληλοι της Α.Ε.Π.Ι. κάνουν “ΔΗΛΩΣΗ – ΕΚΘΕΣΗ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ”  από τους υπαλλήλους  της Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε., συνιστά ποινικό αδίκημα το οποίο τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 175 παρ. 1 Π.Κ. (αντιποίηση αρχής) να προχωρήσουν άμεσα σε μήνυση εναντίον της με κάλυψη όλων των εξόδων από την Ένωση.

Πριν την αποχώρηση τους, έκλεισαν με τις προτάσεις ότι δεν ήλθαν για συγκρουσιακές καταστάσεις , αλλά για να βοηθήσουν με καλύτερες τιμές και με περισσότερες προσαρμογές  στην εξόφληση τους.

Τα ερωτήματα μας παραμένουν

1. Γιατί ολόκληρο κλιμάκιο στην ημερίδα μας και μάλιστα από Αθήνα;
2. Μήπως ενόχλησαν οι Αναφορές – Καταγγελίες που ήδη προχωρούμε στις εισαγγελίες ως Ένωση;
3. Εάν οι κινήσεις της Α.Ε.Π.Ι. αποβλέπουν προς όφελος των συναδέλφων καλοδεχούμενες και αποδεκτές.
4. Εμείς ως Διοίκηση της Ένωσης θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ
Πρόεδρος: Τσαπατσάρης Γρηγόριος
Αντιπρόεδρος: Δέσποινα Μπάρτζιου
Β’ Αντιπρόεδρος: Λίωγας Αθανάσιος
Ταμίας: Βαλιάνης Κωνσταντίνος
Γενικός Γραμματέας: Δογραματζής Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου