Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Θα μιλήσουν τα ευρήματα. Μαρτυρία περιπλέκει το μυστήριο

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αναμένονται να «λύσουν» τα χέρια των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Θ. Βουγιουκλάκη είναι πολύ σημαντικό για την πορεία των ερευνών να «μιλήσουν» τα συγκεκριμένα ευρήματα, των οποίων η εξέταση θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ οι αστυνομικοί περιμένουν να λάβουν απάντηση και για το εάν στο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του 20χρονου, υπήρχε μόνο το δικό του DNA, ή και κάποιου άλλου ατόμου. Κάτι που εάν επιβεβαιωθεί, θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Επίσης, ερευνώνται και τα ρούχα που φόραγε ο Βαγγέλης την 6η Φεβρουαρίου προκειμένου να ελεγχθούν για εντοπισμό DNA ή αποτυπώματα άλλου ατόμου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κάτι, καθώς το άψυχο κορμί του βρισκόταν για κάτι παραπάνω από ένα μήνα εκτεθειμένο στη βροχή.

Την ίδια ώρα η αστυνομία αναλύει ξανά και ξανά το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τις τελευταίες εικόνες του άτυχου σπουδαστή, στο δρόμο για την επιστροφή στη σχολή του από τη βόλτα του, το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, λίγες δηλαδή ώρες πριν εξαφανιστεί.

Νέος κύκλος ερευνών στην Κρήτη

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση ξεκινάει νέο κύκλο ερευνών στον τόπο καταγωγής του Βαγγέλη, την Κρήτη. Εξαιρετικά σημαντικό πέραν των καταθέσεων των σπουδαστών και των καθηγητών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων αλλά και του ανοίγματος των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Βαγγέλη τις τελευταίες ημέρες που βρισκόταν εν ζωή, είναι και οι καταθέσεις που θα κληθούν να δώσουν εκ νέου στην αστυνομία οι γονείς, η αδερφή και οι οικογενειακοί φίλοι του από την Κρήτη.

Οι αρχές εκτιμούν ότι μπορούν να αντλήσουν κάποιο νέο στοιχείο το οποίο θα τους οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου και στον εντοπισμό των αιτιών που οδήγησαν το παιδί στην αυτοχειρία.

Μαρτυρία - ντοκουμέντο περιπλέκει το μυστήριο θανάτου του Βαγγέλη

Μαρτυρία κατοίκου των Ιωαννίνων δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενισχύει την υπόθεση όχι μόνο ότι συνέβη κάτι στον Βαγγέλη μέσα στην σχολή, που τον οδήγησε στην απόγνωση και στον θάνατο, αλλά και στο ότι κάποιοι γνώριζαν τι έγινε, και για αυτό τον έψαχναν λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του.

«Ήμασταν δέκα η ώρα το βράδυ μέσα σε μία καφετέρια και μπήκαν μέσα με ένα κινητό και την φωτογραφία του και μας ρωτούσαν αν τον είδαμε. Η απορία μας ήταν πως ψάχνετε κάποιον 20χρονο μετά από έξι ώρες. Δεν γνωρίζω ποια ήταν τα παιδιά, μας είπαν ότι είναι Κρητικοί» ανέφερε στο Mega ο κάτοικος Ιωαννίνων.

Από την πλευρά τους, οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής παραδέχονται ότι έψαξαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ωστόσο δεν εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν να ανησυχήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου