Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Φτάκα - Ιωαννίδης: "Η πόρτα του ΔΑΚ θα μείνει κλειστή για όσα σωματεία δεν πληρώνουν"

Προβληματίζει έντονα τη δημοτική αρχή Κοζάνης αλλά και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, το γεγονός της αδυναμίας συντήρησης των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων , μετά και την άρνηση - αδυναμία πληρωμής των ενοικίων για τη χρήση του Δ.Α.Κ από τις ομάδες της πόλης.

Τόσο ο Δήμος Κοζάνης όσο και ο ΟΑΠΝ είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες των κλειστών αθλητικών χώρων στις ομάδες που καταβάλλουν στο ελάχιστο το ενοίκιο. Μάλιστα τη Δευτέρα υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη με τους εκπροσώπους των ομάδων, ενώ επίκειται νέα συνάντηση σήμερα Τετάρτη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Όπως διεμήνυσαν οι εκπρόσωποι των ομάδων στην πρόεδρο του ΟΑΠΝ, μάλιστα, υπάρχει η πρόθεση της περιφέρειας να καταβάλλει τα χρωστούμενα των ομάδων.

"Ως δημοτική αρχή από την αρχή, από τον Σεπτέμβρη, οι αποφάσεις που πήραμε είναι πως θα πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο. Να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται αποφάσεις που έχει λάβει το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΠΝ και μάλιστα προς το ηπιότερο. Σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα) είχαμε συνάντηση με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων και των ομάδων, τους έθεσα το ζήτημα. Τους είπα ότι ο Δήμος υπό τις παρούσες συνθήκες αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η κατάσταση στον ΔΑΚ δεν είναι καλή, αφού υπάρχουν πολλά προβλήματα. Αυτό το οποίο ζητάμε από τους συλλόγους είναι να συνεισφέρουν ελάχιστα, καταβάλλοντας το αντίτιμο για τη χρήση των αθλητικών χώρων. Μάλιστα, αυτό που ζητείται από τους συλλόγους δεν ξεπερνάει το 10% και θεωρούμε υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Άλλωστε τα ΧΡΗΜΑΤΑ που πληρώνει ο δήμος δεν έρχονται από τον "ουρανό" αλλά τα πληρώνουν οι πολίτες. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να αλλάξει αυτό το καθεστώς" τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε πως θα έχει συνάντηση στο προσεχές διάστημα με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, στον οποίο θα θέσει το ζήτημα αδυναμίας συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων από πλευράς Δήμου Κοζάνης. Ο κ. Ιωαννίδης δεν παρέλειψε να αναφέρει το παράδειγμα των κολυμβητικών σωματείων της Κοζάνης, τα οποία συνενώθηκαν σε ένα μεγάλο σωματείο, το οποίο κάνε χρήση της πισίνας και καταβάλει κανονικά το αντίτιμο για τη χρήση της.


Φ. Φτάκα: "Αθέτησαν τη συμφωνία μας οι αθλητικοί σύλλογοι"

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΑΠΝ κ. Φτάκα εμφανίζεται ανένδοτη για την καταβολή του τιμήματος, λέγοντας μάλιστα πως έχει τον κόσμο στο πλευρό της! Όπως σημείωσε η κ. Φτάκα, κατά τη συνάντηση των αθλητικών σωματείων με το δήμαρχο, εκφράστηκε η άποψη από τα αθλητικά σωματεία (επειδή θα συναντήσουν εκτός από το δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη), ότι ο κ. Καρυπίδης δεσμεύθηκε απέναντί τους ότι θα τους πληρώσει τα χρέη ενοικίων για τη χρήση των κλειστών γυμναστηρίου (για όσους μήνες είναι η αθλητική σεζόν).

"Επιβάλλεται από το ΦΕΚ λειτουργίας μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώνουμε τα ενοίκια, επειδή τα οικονομικά του δήμου είναι σε πολύ κακή κατάσταση και πρέπει να ανταπεξέλθουμε στο ζήτημα των λειτουργικών εξόδων του Δήμου. Δεν υπάρχει καμία χορηγία, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, οι χρήστες συμφώνησαν στα πλαίσια διαβουλεύσεων ότι θα μας εκχωρήσουν τα έσοδα των διαφημιστικών δικαιωμάτων τους και θα έχουν έκπτωση στη πληρωμή. Η συμφωνία αυτή αθετήθηκε και δεν καταβάλλεται το μηνιαίο τίμημα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων".

Όπως κατέληξε η κ. Φτάκα, αν η συνάντηση με τον περιφερειάρχη δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις από άποψη χρονοδιαγράμματος, τότε η πόρτα του ΔΑΚ θα παραμείνει κλειστή για όσα σωματεία δεν πληρώνουν!




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου