Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Escape Rooms: Η νέα μόδα στη διασκέδαση των Ελλήνων - Σύντομα και στην Κοζάνη;

Η νέα μόδα που έχει διαφοροποιήσει τη διασκέδαση πολλών Ελλήνων δεν προϋποθέτει ιδιαίτερες γνώσεις, ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και με 10 ευρώ περίπου μπορεί να ζήσει κανείς σε έναν άλλο κόσμο.
Είναι τα escape rooms που ήδη έχουν κατακλύσει Αθήνα και θεσσαλονική μέσα σε ένα εξάμηνο ενώ σειρά έχουν πάρει και οι επαρχιακές πόλεις όπως Βέροια, Κομοτηνή, Ρόδος κ.α

Τι είναι όμως τα escape rooms;

Υπάρχουν διάφορα θεματικά δωμάτια, που με την κατάλληλη διακόσμηση του δωματίου σε ταξιδεύουν σε άλλες επόχες. Τα περισσότερα διαδραστικά δωμάτια στεγάζονται σε νεοκλασσικά κτίρια, κάτι που κάνει τον χώρο πιο ατμοσφαιρικό και σε κάνει να νιώθεις πρωταγωνιστής σε κάποιο θρίλερ. Όπως για παράδειγμα στο 60min,που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο υπάρχουν 5 δωμάτια με κορυφαίο το basement όπου ένας δολοφόνος σε έχει κλειδώσει σε ένα υπόγειο μαζί με την παρέα σου και πρέπει να αποδράσεις σε λιγότερο απο 60 λεπτά. Ψυχιατρεία, μηχανές χρόνου, φυλακές κ.α είναι λίγα απο τα θεματικά δωμάτια που μπορείς να συναντήσεις.





Πως παίζεται;

Το κοινό, το οποίο αποτελείται απο διάφορες ηλικίες μιας και μπορεί να πάρει μέρος μια οικογένεια, μια παρέα ή και ακόμα εταιρικές ομάδες, καλείται να λύσει το γρίφο μέσα σε μια ώρα. Τα άτομα μπορούν να είναι απο 2 έως 6 αν και υπάρχουν δωμάτια στα οποία μπορούν να συμμετέχουν 2 ομάδες αντίπαλες συναγωνίζοντας η μια την άλλη! Επίσης υπάρχει ο game master, ο οποίος σας επιβλέπει μέσα από κάμερες , που σου προσφέρει βοήθεια κάθε 10 λεπτά. Πολύ σημαντικό είναι βέβαια και ενα  κουμπί που διαθέτουν τα δώματια, όπου σε περίπτωση πανικού ή φόβου όποιος συμμετέχοντας το πατήσει το παιχνίδι σταματάει αυτόματα για όλους. Όσο για τους γρίφους που πρέπει να λύσεις ώστε να φτάσεις στην έξοδο, είναι άρτια δομημένοι ώστε να υπάρχει μια αλληλουχία μεγαλώντας έτσι τον βαθμό δυσκολίας.

Να σημειωθεί ότι ανήλικοι κάτω των 15 ετών χρειάζεται να συνοδεύονται από κηδεμόνα για να βοηθηθούν στην επίλυση του γρίφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το theescape.gr το οποίο πληροφορείται πρώτο για το άνοιγμα τέτοιου είδος παιχνιδιών, δυστυχώς δεν υπάρχει άμεσα κάτι για το νομό Κοζάνης. Εικάζεται πως με την ραγδαία εξάπλωση που έχει πάρει το θέμα κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να γίνει, προσφέροντας
 έτσι ένα εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης στους πολίτες.






Καραδημούλας Σάκης 
 kozaniLife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου