Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πανελλαδικές 2015: Οι βασικές ημερομηνίες για τους υποψηφίους

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τα μαθήματα σε όλα τα Λύκεια, τα Επαγγελματικά Λύκεια και τα Γυμνάσια της χώρας να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 13 Μαΐου.
Όλοι οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα αποκτήσουν το δελτίου εξεταζόμενου στις αρχές Μαΐου, στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση/Δήλωση του Φεβρουαρίου.

Με το δελτίο εξεταζόμενου οι υποψήφιοι θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο τις ημέρες των εξετάσεων.

Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - Ομάδα Β) θα αρχίσουν την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, ενώ οι Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - Ομάδα Α) θα αρχίσουν την Τρίτη 19 Μαΐου 2015.

Ειδικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015. Η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου 2015 έως και 26 Ιουνίου 2015.

Επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015.

Απολυτήριες εξετάσεις

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ' τάξη των ημερησίων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και οι πτυχιακές εξετάσεις ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδες Α και Β) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτητη/Δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας σε όποιο λύκειο τους εξυπηρετεί.

Η υποβολή των μηχανογραφικών θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων - πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων) έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. ΟΙ υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.



Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου