Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Λευτέρης Ιωαννίδης: «Δεν εκβιάζεται ο Δήμος»

Με απόλυτη ομοφωνία και χωρίς εντάσεις πέρασαν όλα τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Απριλίου.

Το μείζον θέμα των εξόδων των Αθλητικών Συλλόγων Κοζάνης μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Δημοτικών Συμβούλων για αρκετή ώρα, μεταθέτοντας χρονικά  τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Ιωαννίδης έχουν γραφτεί πολλά για το θέμα αυτό και δήλωσε πως παρά τις απειλές που έχει δεχτεί, ο Δήμος δεν εκβιάζεται και θέτει τα σημαντικά του ζητήματα
προς διαβούλευση, με όπλο το δημοκρατικό διάλογο.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε εκτενώς το εάν οι δημότες που εγγράφονται στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής οφείλουν να πληρώνουν ένα μικρό ποσό ώστε να αθλούνται ή να μην επιβαρύνονται οικονομικά. Το θέμα παραμένει ανοικτό και θα παρθούν σύντομα οι σχετικές αποφάσεις μαζί με το μείζον θέμα της ΔΕΗ όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Έντονη συζήτηση πυροδότησε επίσης, το ζήτημα σχετικά με τον επανυπολογισμό οφειλών της εταιρείας του κ. Φτάκα, «Φτάκας και Σία» και οι δημοτικοί σύμβουλοι στάθηκαν στα τυχόν παρελθοντικά λάθη που σημειώθηκαν σχετικά με παλαιές επιδοτήσεις του δήμου σε επιχειρήσεις και την αποφυγή παρόμοιων λαθών στο μέλλον.
Μεγάλη χαρακτηρίστηκε η επιδότηση που πήρε από το δήμο η εταιρεία στις αρχές του ’90 της οποίας πλέον το ποσό οφειλής στο δήμο, ανέρχεται περί τα 149.000 ευρώ και ο επανυπολογισμός του ποσού και εξέταση τυχόν λαθών και παραλείψεων του Δήμου είναι γεγονός.  Παρών μάλιστα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ο ίδιος ο κ. Φτάκας στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπιζόμενος τις θέσεις του.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου