Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Κοζάνης: Εντός των χρονοδιαγραμμάτων η παράδοση της πλατείας – Κόμβοι σε πολλές οδικές αρτηρίες

Στις 30 Αυγούστου του τρέχοντος έτους αναμένεται να παραδοθεί σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Δεσποτίδης το έργο που αφορά στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κοζάνης, όπως και η συμβατική υποχρέωση προβλέπει. “Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο έργο.
Τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται στο ακέραιο και όπως προβλέπεται θα μας παραδοθεί από τον ανάδοχο στις 30 Αυγούστου. Το έργο έχει πολύ καλή ροή και ίσως -με επιφύλαξη το λέω- παραδοθεί και λίγο νωρίτερα”, παρουσίασε.

Ταυτόχρονα ο κ. Δεσποτίδης έδωσε περαιτέρω στοιχεία για την “εικόνα” που θα έχει η νέα πλατεία και όπως εξήγησε “η νέα πλατεία θα έχει στοιχεία νερού, παγκάκια, δέντρα και πράσινο…”, για να θίξει όμως και το ζήτημα των επιστρώσεων λέγοντας: “δεν πρόκειται για μια απλή επίστρωση… Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ειδικά, όπως π.χ. γρανίτης ώστε να μην είναι ολισθηρή η νέα πλατεία…”, είπε. Ακόμη θυμούνται οι περισσότεροι την μαρμάρινη σκάλα στην είσοδο του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη όπου ειδικά σε ημέρες χιονόπτωσης και παγετού μετατρεπόταν σε “τσουλήθρα” με αποτέλεσμα πολλοί διαβάτες να γλιστρούν και να χτυπούν σοβαρά.

Πέραν όμως των εργασιών που γίνονται στο κέντρο της Κοζάνης εδώ και λίγες ημέρες πολλές οδοί της πόλης μετατράπηκαν σε εργοτάξια αφού λαμβάνει χώρα το έργο της δημιουργίας ανισόπεδων κόμβων.

Ήδη ο πρώτος κόμβος δημιουργείται επί τη συμβολή των οδών Φιλίππου-Σμύρνης ενώ όπως προανήγγειλε  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα ακολουθήσει και άλλος κόμβος στη διασταύρωση των οδών Σμύρνης-Νικομηδείας-Προύσσης.
Το όλο έργο εντάσσεται και αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας των κυκλοφοριακών συνθηκών και της οδικής ασφάλειας και θα γίνουν πέραν των κόμβων και ασφαλτοστρώσεις σε πολλά σημεία όπως και ανάπλαση πεζοδρομίων σε πολλές οδούς.



e-ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου