Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

«Όχι» της Περιφέρειας και των Δήμων Δυτ. Μακεδονίας για τα ταμειακά διαθέσιμα

Περιφέρεια και Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας λένε «Όχι» στην απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών τους διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι Δήμοι και η Περιφέρεια συντάσσονται με τις αποφάσεις  των συντονιστικών τους οργάνων( ΠΕΔΕ& ΕΝ.ΠΕ) σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν στο Θ» ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Βοσκόπουλος.

Με  το ενιαίο μέτωπο λοιπόν που συγκροτούν ΚΕΔΕ και Ένωση Περιφερειών για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, συμφωνούν και συμπαρατάσσονται ο Περιφερειάρχης και οι 12 Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Καρυπίδης μας ανέφερε ακόμη ότι  η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι  δεν πρόκειται να δώσουν τα ταμειακά τους αποθέματα αν προηγουμένως δεν συναντηθούν με τον κ. Τσίπρα. Από την πλευρά του ο κ. Βοσκόπουλος μας ανέφερε ότι  η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει με ψήφισμά της την απόσυρση της επίμαχη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ζητώντας παράλληλα ειλικρινή διάλογο για να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις. Επίσης σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, η Ένωση κάλεσε τους Δήμους να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου στις 7-9 Μαΐου.

Να αναφέρουμε τέλος ότι παράλληλα, δήμοι και περιφέρειες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, χωρίς να προσδιορίσουν τη μορφή τους με τον  πρόεδρο της ΠΟΕ -ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο, να ζητά  να κλείσουν οι Δήμοι αύριο Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


tharos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου