Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας  (ΝΠΙΔ του Υπουργείου Εσωτερικών), επιδιώκοντας να συμβάλει ενεργά στη βελτίωση της ισότητας των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στη διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης, υλοποιεί ουσιαστικές δράσεις, που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενίσχυση της εκπροσώπησής τους στους πολιτικούς θεσμούς.

Συγκεκριμένα το ΚΕΘΙ διοργανώνει τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 (Α΄ Κύκλος), καθώς και την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 (Β΄ Κύκλος) στο ξενοδοχείο Αλιάκμων (Ελ. Βενιζέλου 38, Κοζάνη), στην Κοζάνη, Επιμορφωτικό Σεμινάριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής».

Στα επιμορφωτικά σεμινάρια, που περιλαμβάνουν θεωρητικό μέρος και βιωματικά εργαστήρια, μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες αιρετές και γυναίκες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε εκλογικές διαδικασίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η εμψύχωση και η ενίσχυση των γυναικών προκειμένου να διεκδικήσουν και να πετύχουν, όχι μόνο τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την τελική εκλογή τους.

Το ΚΕΘΙ ενδυναμώνει τις γυναίκες με σκοπό να μπουν δυναμικά στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσουν το χώρο που τους ανήκει και παράλληλα τις ενθαρρύνει να ενεργοποιήσουν τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν εκείνους τους μηχανισμούς που θα συμβάλουν στο ξεπέρασμα των εμποδίων, τα οποία αποτρέπουν τη συμμετοχή τους σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

Εάν λοιπόν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στους δύο Κύκλους του Σεμιναρίου, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Τετάρτη 22 Απριλίου στο e-mail kethi@gynaikes-politiki.gr. Σε περίπτωση που γνωρίζετε γυναίκες από την Περιφέρεια σας που επίσης θα ήθελαν να παρακολουθήσουν το Επιμορφωτικό Σεμινάριο, μπορείτε να τις ενημερώσετε για να στείλουν e-mail με το ονοματεπώνυμό τους στο e-mail kethi@gynaikes-politiki.gr έως την παραπάνω ημερομηνία.

Για όσες μάλιστα διαμένουν σε απόσταση άνω των 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Κοζάνης, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης εξόδων μετακίνησης και διανυκτέρευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Έργου
 www.gynaikes-politiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου