Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Στη φυλακή ο 22χρονος δράκος του Facebook. Λειτουργούσε βάσει σχεδίου

Στη φυλακή οδηγείται ο 22χρονος, γόνος εύπορης οικογένειας των Αθηνών, κατηγορούμενος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.
Το δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή όχι του νεαρού. Έτσι, με βούλευμα του τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα ότι ο 22χρονος πρέπει να προφυλακιστεί.

Αντίθετα, ο ανακριτής είχε ζητήσει ο νεαρός να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς φέρεται να πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι δεν είχε αντιληφθεί πως τα θύματά του ήταν ανήλικες. Μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση και μέχρι το βούλευμα του συμβουλίου, ο νεαρός, όπως προβλέπει ο νόμος, παρέμεινε σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του στα Βόρεια προάστια.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έφτασε στα ίχνη του νεαρού, τον οποίο αποκαλούν “δράκο” του Facebook, πριν από περίπου 15 ημέρες και στη κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες ΒΙΝΤΕΟ παιδικής πορνογραφίας, τα οποία κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με την κατηγορία, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο 22χρονος δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με ανήλικες κοπέλες. Ο νεαρός φέρεται να λειτουργούσε βάσει σχεδίου καθώς, όπως λένε οι αρχές, αρχικά γίνονταν “φίλος” με τα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών και στη συνέχεια υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν “ανεβάσει” στο προφίλ τους.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως ο κατηγορούμενος έκανε μοντάζ και τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα, φέρεται να εκβίαζε τα θύματα του ότι θα διαρρεύσει τα βίντεο στο οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο. Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχές, έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα.

Είναι χαρακτηριστικό πως για ένα και μόνο 14χρονο κορίτσι, είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας


news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου