Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Εβδομάδα Περιβάλλοντος στην Κοζάνη 30 Μαΐου έως 7 Ιουνίου με σειρά εκδηλώσεων - Δείτε αναλυτικά

O Δήμος Κοζάνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
(5 Ιουνίου) διοργανώνει φέτος την Εβδομάδα Περιβάλλοντος με σειρά εκδηλώσεων από 30  Μαΐου έως και 7 Ιουνίου.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών σε όλη την έκταση του Δήμου σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Για το λόγο αυτόν οι φετινές δράσεις- εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνον στην πόλη, αλλά πραγματοποιούνται και σε τοπικές και δημοτικές ενότητες.

Οι δράσεις- εκδηλώσεις είναι οι εξής:

Σάββατο 30 Μαΐου 
Περιβαλλοντικές Δράσεις στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής στην τοπική κοινότητα Καρυδίτσας από τις 10:30 το πρωί έως και τις 23:00 το βράδυ με τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας Καρυδίτσας, τοπικών συλλόγων και του δημοτικού σχολείου  Καρυδίτσας.

Κυριακή 31  Μαΐου 
Έκθεση φωτογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης από το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων με θέμα  «Ο κόσμος που μας περιβάλλει: η ομορφιά και η φθορά του».
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 8.00 μμ.. Η έκθεση θα ξεκινήσει από την Κοζάνη, η οποία έχει και την προεδρία του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στις υπόλοιπες πόλεις  του Δικτύου.

Τετάρτη  3 Ιουνίου
Παρουσίαση στο Media lab της Βιβλιοθήκης Κοζάνης στις 20:00 μμ  με θέμα «Πράσινα Σημεία» με εισηγητή τον Αντώνη Γρηγορόπουλο περιβαλλοντολόγο της ΔΙΑΔΥΜΑ. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα γίνει αναφορά στην κυκλική οικονομία και στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών που μπορούν να αξιοποιηθούν πριν από την κατάληξη τους ως απορρίμματα.

Παρασκευή 5 Ιουνίου
Παρουσίαση «Ο Σχολικός  Κήπος- μια διαθεματική προσέγγιση για τα άτομα με αναπηρία» από το 6ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης στο αναψυκτήριο του πάρκου του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη στις 20:30 μμ με εισηγήτρια την κ. Εύη Ρεντζιά..

Σάββατο 6 Ιουνίου
Παρουσίαση «Η ορνιθοπανίδα της λίμνης Πολυφύτου από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία  στο πρώην Δημαρχείο Αιανής στις 20:00 μμ με εισηγητή τον κ. Μπούσμπουρα Δημήτριο.

Κυριακή 7 Ιουνίου
Γιορτή Ανακύκλωσης 2015 στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης  από τις 10:30πμ  έως και τις 13:00μμ  με παιχνίδια, δράσεις και παρουσιάσεις οικολογικού περιεχομένου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου