Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ποιες 9 καθημερινές συνήθειες μας γερνούν;

Το γήρας είναι μια κατάσταση αναπόφευκτη, που έρχεται με το πέρασμα των χρόνων, όμως η σύγχρονη ζωή έχει προσθέσει κάποιους επιπλέον παράγοντες σε αυτήν τη διαδικασία, κάνοντάς την ορισμένες φορές να ξεκινά πιο γρήγορα από όσο πρέπει. Μάθετε ποιες μικρές, καθημερινές συνήθειες, που σας μοιάζουν αθώες, μπορούν να σας γεράσουν πριν την ώρα σας και σταματήστε τες όσο είναι καιρός!

Στέρηση ύπνου
Αν συνηθίζετε να κοιμάστε αργά, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε, ειδάλλως σύντομα θα αρχίσετε να έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα στο πρόσωπό σας, με σακούλες στα μάτια, κουρασμένα βλέφαρα, χλωμάδα και μια όψη λιγότερο υγιή και ελκυστική.

Όταν κρατάτε κακία
Ήρθε η ώρα να αφήσετε πίσω τα δυσάρεστα του παρελθόντος και να συγχωρήσετε λάθη και ανθρώπους, καθώς σύμφωνα με έρευνα, η μετάνοια έχει θετικές επιπτώσεις στον οργανισμό και την εμφάνιση. Αντίθετα, η κακία προκαλεί άγχος.

Άσκηση
Η τακτική άσκηση, σύμφωνα με πολλές μελέτες, συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών, ενώ αυξάνει τις θετικές ορμόνες στον οργανισμό και κρατά το σώμα ευέλικτο και ισχυρό όσο γερνά.


Γλυκά
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης ενεργοποιεί μια διαδικασία που καταστρέφει την ελαστικότητα του δέρματος, κάνοντας εντονότερες τις ρυτίδες, ενώ προκαλεί και ασθένειες, όπως ο διαβήτης, και προσθέτει περιττά κιλά.

Κάπνισμα και ποτό
Σύμφωνα με σχετική έρευνα, αποδείχτηκε πως όσο πιο γρήγορα κόψετε το κάπνισμα, τόσο περισσότερα χρόνια ζωής μπορείτε να κερδίσετε. Όσο για το ποτό, η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά και σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τρίψιμο των ματιών
Κάθε φορά που τρίβετε τα μάτια σας, το κολλαγόνο και η ελαστικότητα που διαθέτει η συγκεκριμένη περιοχή διασπώνται και έτσι δημιουργούνται ρυτίδες.


Ύπνος με το πρόσωπο στο μαξιλάρι
Πρώτον, τραυματίζετε το δέρμα σας, κάτι που με το πέρασμα το χρόνων οδηγεί σε ρυτίδες και δεύτερον, διακινδυνεύετε την ικανότητα του δέρματός σας να αναπλάθεται, μιας και διαταράσσετε την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο του προσώπου που πιέζετε.

Φαγητό στο πόδι
Το πρόχειρο φαγητό αυξάνει τη χοληστερόλη στον οργανισμό σας, κάτι που αφενός αυξάνει τη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού και αφετέρου προκαλεί παχυσαρκία, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη.

Κατανάλωση μικρής ποσότητας νερού
Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού ημερησίως αποτελεί τα μυστικό για μια νεανική επιδερμίδα, ενώ βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να αναζωογονηθούν πιο γρήγορα και του χαρίζει ελαστικότητα.





e-daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου