Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Γιατί η συγγραφέας του Χάρι Πότερ ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες

Μια ακόμη «απολογία» για έναν διαφορετικό αυτή τη φορά λόγο

Συγγνώμη στους αναγνώστες ζήτησε η συγγραφέας των διάσημης σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, όχι επειδή δεν έχει αρχίσει τη συγγραφή του επόμενου βιβλίου της αλλά επειδή αναγκάζεται να σκοτώσει ήρωες στις σελίδες των βιβλίων της…

Μάλιστα και η ίδια δυσκολεύεται να αποχωριστεί τους πρωταγωνιστές της, όπως φαίνεται από τo tweet που έγραψε: «Σήμερα θα ήθελα απλά να πω: Είμαι πραγματικά λυπημένη για τον θάνατο του Φρεντ».

Η συγγραφέας επέλεξε το Σάββατο 2 Μαΐου για να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες γιατί, όπως αποκάλυψε, την ημέρα εκείνη συμπληρώθηκαν δεκαεπτά χρόνια από τη μυθική μάχη κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο Φρεντ. Ο Φρεντ Ουέσλι πέθανε κατά τη διάρκεια της Μάχης του Χόγκουαρτς

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η πάμπλουτη συγγραφέας στον ανοιχτό διάλογο με τους φανατικούς της αναγνώστες απολογείται. Τον Φεβρουάριο του 2014, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Wonderland, ζήτησε και πάλι συγχώρεση «Συγνώμη, έκανα λάθος» είχε πει χαρακτηριστικά για το τέλος που έδωσε στον Χάρι Πότερ, «δεν έπρεπε να παντρευτεί η Ερμιόνη Γκρέιντζερ τον Ρον Ουέσλι, σήμερα το ζευγάρι θα κατέληγε σε σύμβουλο γάμου».

Τον περασμένο μήνα, ο εκδότης της Ρόουλινγκ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Very Good Lives». Το έργο θα είναι μια έντυπη έκδοση της ομιλίας της διάσημης συγγραφέως το 2008 στο Χάρβαρντ.
Όσο για το τι συνέβη στον Χάρι και τους φίλους του, οι αναγνώστες μπορούν ακόμα να ελπίζουν για μια νέα συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου