Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Βίντεο: Φωτιά σε νταλίκα στην Εγνατία μετά τη Βέροια, με κατεύθυνση προς Κοζάνη

Ολοσχερώς καταστράφηκε φορτηγό ψυγείο (νταλίκα) διεθνών μεταφορών όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην καμπίνα του οδηγού. Το φορτηγό με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας το οποίο ανήκει σε εταιρεία μεταφορών ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη Βουλγαρία ήταν φορτωμένο με κατεψυγμένα κρέατα με προορισμό την Ισπανία.

Το περιστατικό συνέβη στην Εγνατία Οδό 8 χιλιόμετρα από τον κόμβο της Βέροιας με κατεύθυνση την Κοζάνη στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως είπε ο οδηγός λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά αντιλήφθηκε κάτι στα όργανα ελέγχου του αυτοκινήτου και γι' αυτό σταμάτησε για να ελέγξει αλλά δεν διαπίστωσε τίποτα. Όπως λέει ο ίδιος, συνέχισε την πορεία του αλλά 400 μέτρα μετά αντιλήφθηκε καπνούς κάτω από την καμπίνα του οδηγού. Κατέβηκε και διαπίστωσε οτι υπήρξε ανάφλεξη κάτω από τον δεξιό τροχό. Επιχείρησε να κατασβέσει τη φωτιά που φούντωσε γρήγορα με τους πυροσβεστήρες που έφερε αλλά στάθηκε αδύνατο καθώς η φωτιά μεταδόθηκε αστραπιαία και κατέστρεψε την καμπίνα.

Στο σημείο κατέφθασαν οχήματα της Π.Υ. Βέροιας, δυνάμεις της οποίας επιχείρησαν ρίχνοντας ειδικό αφρό. Μετά από προσπάθεια που κράτησε περίπου μισή ώρα η φωτιά κατασβέστηκε εντελώς.

Στο διάστημα που η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη για λόγους ασφαλείας διακόπηκε η κυκλοφορία για 20 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια η Εγνατία δόθηκε και πάλι σε κυκλοφορία αλλά στο σημείο γίνεται μόνο απο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.






kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου