Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: ποια τα οφέλη, πώς θα την αποκτήσετε και σε τι θα βγείτε κερδισμένοι

Ποια τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
 και πώς θα την αποκτήσετε;

Ταξιδεύετε συχνά στην Ελλάδα και είστε νέοι έως 30 ετών.
Έχετε παιδιά πάνω από 13 ετών και τα παίρνετε μαζί σας σε ταξίδια;
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων προσφέρει εκπτώσεις σε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, όχι μόνο σε εισιτήρια, αλλά και σε διακοπές, σε τηλεπικοινωνίες, αγορές αθλητισμό και διασκέδαση.

 Δείτε τον οδηγό των συμβεβλημένων επιχειρήσεων που δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΡΓΑΣΙΑ και επιλέξτε αν τα 10 ευρώ της ετήσιας συνδρομής θα σας βγάλουν κερδισμένο. Να έχετε κατά νου ότι μεγαλύτερο εύρος παροχών εστιάζεται σε όσους κινούνται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Πολύ μεγάλες είναι, όμως, και οι παροχές σε άλλα κράτη, για όσους κάνουν διεθνή ταξίδια, ενώ, ανάλογα με τις συνήθειες, υπάρχουν μικρές ή μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13-30 ετών. Ισχύει για έναν χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείτε να την ανανεώνετε κάθε χρόνο μέχρι να κλείσετε τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι για πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Οι παροχές

Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορείτε να απολαμβάνετε ειδικά προνόμια και αγαθά, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 38 χώρες του εξωτερικού. Ο κατάλογος είναι μεγάλος.

Απλά δείχνετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων. Μεταξύ των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι ο ΟΣΕ, με έκπτωση 12 ευρώ στην τιμή εισιτηρίου σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, Αθήνα- Καλαμπάκα, οι αστικές συγκοινωνίες και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, εταιρίες ακτοπλοΐας και μεγάλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Αναλυτικά, έχετε ειδική έκπτωση σε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:

Εκπαίδευση: προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού.
Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.
Διασκέδαση/φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, clubs.
Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γιατροί, φαρμακεία.
Αθλητισμός: γυμναστήρια.
Ομορφιά: κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής.
Υπηρεσίες: τηλεφωνία και internet.

Πώς θα την αποκτήσετε

Μπορείτε να την αποκτήσετε την κάρτα με υποβολή της αίτησης online στη διεύθυνση http://europeanyouthcard.gr.
 Επίσης, με αποστολή αίτησης με μία φωτογραφία (τύπου ταυτότητας), ταχυδρομικά, με την επισήμανση ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ, στη διεύθυνση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, Τ.Κ. 11134, Αθήνα).
 Η αίτηση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Κάρτας Νέων.
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων επιδίδεται στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει, με την αντικαταβολή του ποσού των 10 ευρώ στον υπάλληλο της Γενικής Ταχυδρομικής.
Αν απουσιάζετε, λαμβάνετε ειδοποίηση- έντυπη/ μέσω μηνύματος SMS/ τηλεφωνικώς- και την παραλαμβάνετε από το πλησιέστερο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ.
Επίσης, την αποκτάτε με επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Αρχαρνών 417 & Κοκκινάκη, Τ.Κ. 11134, Αθήνα- πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ “Αγ. Ελευθέριος”) ή στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στη Θεσσαλονίκη (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου 1. Τ.Κ. 54640, γραφείο 28 Ε).

Πρέπει να έχετε μαζί σας

Μία πρόσφατη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας).
Την ταυτότητά σας.
Η πληρωμή της συνδρομής θα πραγματοποιείται σε υποκατάστημα Τρ.Πειραιώς, πλησίον των γραφείων (Δευτέρα έως Πέμπτη 09.00 έως 14.15, και Παρασκευή 09.00 έως 13.45). Η Ευρωπαϊκή κάρτα Νέων είναι φυσικά διαθέσιμη και σε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android και Iphone. Δείχνει τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ανά κατηγορία και περιοχή. Έχει ετήσιο κόστος 10 ευρώ και η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά στο site europeanyouthcard.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου