Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Υπεγράφη η έγκριση δόμησης για την «Πτολεμαϊδα 5»

Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για την ανέγερση της μονάδας «Πτολεμαϊδα 5».

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου υπεγράφη η έγκριση δόμησης του έργου και πολύ σύντομα αναμένεται να υποβληθεί και αίτηση άδειας δόμησης, όπως δήλωσε στον Π.Λ.», η διευθύντρια Περιβάλλοντος,Καθαριότητας και ποιότητας Ζωής του Δήμου Εορδαίας κ. Φωτεινή Αγγελίδου.

Πιο αναλυτικά εγκρίθηκαν επιμέρους το τοπογραφικό διάγραμμα της νέας μονάδας, το διάγραμμα δόμησης, το ιδιοκτησιακό καθεστώς για την ανέγερση του έργου, και οι εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτούνται, όπως της Δασικής Υπηρεσίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και η άδεια εγκατάστασης.
Η λιγνιτική μονάδα  800 MW της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, θα κοστίσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ.
Η μονάδα θα κάνει χρήση γερμανικού εξοπλισμού, αφού η κατασκευή της γίνεται από την κοινοπραξία τής ΤΕΡΝΑ με υπεργολάβους τις Hitachi Power, Hitachi Ltd και τη Hamon Environmental GmbH.
Στην ιαπωνική εταιρεία έχει περάσει εδώ και καιρό ο έλεγχος της γερμανικής Babcock, η οποία πρόκειται να προμηθεύσει το κυριότερο μέρος του εξοπλισμού της Πτολεμαΐδας 5. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επένδυση, η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει από το 2013 ομολογιακό δάνειο ύψους 739 εκατ. ευρώ από κοινοπραξία ξένων τραπεζών υπό τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα kWF Ipex Bank.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου