Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Θέλει διακαώς να εκμεταλλευθεί το Αναψυκτήριο ο Δήμος Κοζάνης! Πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού

Μπορεί να επιθυμεί διακαώς ο δήμος Κοζάνης να εκμεταλλευθεί το Δημοτικό Αναψυκτήριο, ιδίως τους θερινούς μήνες μιας και το παρκάκι του Αγίου Δημητρίου είναι όαση πρασίνου για μικρούς και μεγάλους, ωστόσο τα εμπόδια που συναντάει εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού είναι μεγάλα!

Αυτή τη στιγμή, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος, τα κενά από πλευράς εργαζομένων καλύπτουν στο αναψυκτήριο δύο άτομα που μετακινούνται από την Κοινωφελή. Επίσης, σε μόνιμη βάση υπάρχει ένας ακόμη εργαζόμενος εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο δεν υπάρχει μάγειρας (αυτός που υπήρχε συνταξιοδοτήθηκε) και ο δήμος προσπαθεί μέσω προγραμμάτων δίμηνης, πεντάμηνης ή οχτάμηνης ΑΝείναι εφικτό) απασχόλησης, να μπορέσει να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του.

Η δημοτική αρχή φιλοδοξεί με τις προσλήψεις που θα γίνουν να μπορέσει να λειτουργήσει το Αναψυκτήριο από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μπορεί να εξυπηρετεί τόσο με φαγητό, όσο και με ποτά, αναψυκτικά κ.α. Πάντα σε οικονομικά πλαίσια και σε συνδυασμό με πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως θερινό σινεμά, θέατρο σκιών, μουσικές βραδιές για μικρούς και μεγάλους και πολλές ακόμη εκπλήξεις, με τραπεζάκια κάτω από το πράσινο ,σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο κάτω από τα δέντρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Αναψυκτήριο έλαβε άδεια λειτουργίας εφέτος μετά από 25 χρόνια, όπως έχει ήδη γράψει ο "Πρωινός Λόγος", γεγονός που επιτρέπει στο δήμο Κοζάνης να υλοποιήσει με νόμιμο τρόπο το φιλόδοξο σχέδιό του, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις! Να σημειωθεί πως αντίστοιχα Δημοτικά Αναψυκτήρια ανά την Ελλάδα λειτουργούν από ιδιώτες, έπειτα από σχετικούς διαγωνισμούς και μισθώσεις. Ο λόγος είναι προφανής: Είναι δύσκολο από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές να τα εκμεταλλευθούν οικονομικά και τουριστικά.
Στην Κοζάνη, ωστόσο, το πρωί της Κυριακής στον κήπο του Αναψυκτηρίου θα γίνει μια εκδήλωση γευσιγνωσίας σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Μαγειρικής, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό!



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου