Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η απίστευτη ιστορία της «Αλίκης στο Ναυτικό»

Δείτε γιατί μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών κόντεψε να μην ολοκληρωθεί ποτέ, εξαιτίας ενός μεγάλου καβγά.
Στην «Αλίκη στο ναυτικό» (1961) ο Γιάννης Μαλούχος υποδύεται τον φίλο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ (που τον αντικαθιστά στο πρώτο ραντεβού στο ρολόι του Πόρου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη). Πάνω από μισό αιώνα μετά, ο ηθοποιός περιγράφει πώς και γιατί ο ίδιος πήρε το ρόλο αλλά και πώς τα γυρίσματα της ταινίας σταμάτησαν με την προοπτική να μην
 ξαναρχίσουν ποτέ ...
και τι μεσολάβησε ώστε να φτάσει τελικά στην ολοκλήρωση -και να εξελιχθεί σε ένα φιλμ με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων.
Αρχικά, ο ηθοποιός εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς» πώς ο ίδιος πήρε το ρόλο: «Ήρθα και βρήκα τον Αλέκο Σακελλάριο στο γραφείο του και μου λέει: Γιάννη είσαι τυχερός. Αρχίζω την Αλίκη στο ναυτικό και θα παίξεις τον φίλο του Παπαμιχαήλ. Γιατί όμως θα τον παίξεις; Δεν ξέρω τι ταλέντο έχεις, αλλά έχεις μύτη μεγάλη. Θέλω έναν μυταρά».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι τα γυρίσματα της ταινίας είχαν σταματήσει για ένα μήνα: «Η Αλίκη στο ναυτικό σταμάτησε για έναν μήνα και ήταν να μην γυριστεί γιατί είχε μαλώσει η Αλίκη με τον Σακελλάριο».



Πώς έληξε τελικά ο καβγάς και τα γυρίσματα άρχισαν ξανά;

«Η Αλίκη είχε κλειστεί στο καμαρίνι και ενώ ήταν να κάνουμε γυρίσματα, κλείστηκε και δεν έβγαινε. Εξαλλος ο Σακελλάριος, πολύ θυμωμένος, δεν κρατιέται με τίποτα, πάει στο καμαρίνι και χτυπάει την πόρτα. Της λέει “άκουσε εδώ, εγώ την ταινία, είτε θέλεις είτε δεν θέλεις, θα τη γυρίσω. Και ξέρεις πώς θα τη γυρίσω; Εσύ θα είσαι με το ίδιο σακάκι που ήσουν και θα φαίνεται μόνο το μισό σου το πλευρό, ο ένας ώμος, από εκεί και πέρα θα παίζουν οι άλλοι. Εσύ θα υπάρχεις ως Βουγιουκλάκη με τον ώμο σου μόνο και με το σακάκι σου. Εγώ θα την τελειώσω”. Και από τότε μεσολάβησε ο Φίνος και τα βρήκαν».

Η Αλίκη της εποχής ήταν φυσικά η μεγάλη σταρ για τη δύναμη της οποίας, ο Γ. Μαλούχος δήλωσε: «Η Βουγιουκλάκη είχε πάντα την δύναμη. Ήταν η μεγάλη σταρ. Ο,τι ήθελε έκανε. Και στον Φίνο μέσα αποφάσιζε. Διότι ήταν μια χαρισματική ηθοποιός, έφερνε και τα λεφτά. Αν η Βουγιουκλάκη δεν ήθελε, δεν έπαιζες...».



thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου