Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ποιος ο εξωσχολικός που τον βασάνιζε

Στην 500 σελίδων δικογραφία της υπόθεσης που πήρε νέα τροπή με την άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο πρώην σπουδαστής φέρεται ως «ενορχηστρωτής» στα βασανιστήρια που υποβάλλονταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Σύμφωνα με την ESPRESSO  της Δευτέρας, σε μία από τις καταθέσεις αναφέρεται ότι όταν ο Γιακουμάκης πληροφορήθηκε για την είσοδο του εξωσχολικού στο κτίριο, κλείστηκε στο δωμάτιό του:

«Μόλις το έμαθε (σ.σ.: ο εξωσχολικός), πήγε με κάποιους άλλους και έβγαλαν τον Βαγγέλη έξω με τη βία. Τότε είπε στους φίλους του να δώσουν τα χέρια με τον Γιακουμάκη και να μην του δημιουργήσουν ξανά προβλήματα. Είχε καταλάβει ότι είχε φτάσει στο αμήν»!

Τα ερωτηματικά για την στάση των υπευθύνων της Σχολής το επίμαχο διάστημα πληθαίνουν.

Εκτός από τα όσα συνέβαιναν εντός, υπήρχε και η εισβολή του μη σπουδαστή, ο οποίος και πρωτοστατούσε σε αυτά.

Σύμφωνα με καταθέσεις, στις 25 Ιανουαρίου, τέσσερα άτομα είχαν δέσει τον άτυχο 20χρονο με σχοινιά στην καρέκλα και του έδιναν σφαλιάρες:

«Ο Βαγγέλης φώναξε, αντιστάθηκε και πάνω εκεί έσκισε την μπλούζα ενός εκ των βασανιστών του. Τότε ήταν που εκείνος εξοργίστηκε, πήρε τη σκισμένη μπλούζα και την έκανε λουρί στον λαιμό του Βαγγέλη αρχίζοντας να τον σέρνει»!

Από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014-2015, ο συγκεκριμένος εξωσχολικός φέρεται ότι είχε επισκεφθεί τρεις φορές τη Σχολή και τις δύο μπήκε στην Εστία.

Η τελευταία φορά, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ήταν την Τρίτη, 72 ώρες πριν από την εξαφάνιση του Γιακουμάκη.

Τα ονόματα των βασανιστών του 20χρονου φοιτητή είναι σε γνώση των Αρχών και το μόνο που απομένει είναι να κληθούν, επιτέλους, από την ανακρίτρια της υπόθεσης, διαδικασία που θα διαρκέσει έως τρεις μήνες, αφού αναμένεται να καταθέσουν συνολικά πάνω από 40 μάρτυρες.




fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου