Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μόσχα οι ροδακινοπαραγωγοί

Μία τελευταία απόπειρα προς την κατεύθυνση άρσης του ρώσικου εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα θα καταβάλει σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία επισκέπτεται τη Μόσχα.
Όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, «σήμερα θα μπει τέλος στη διαδικασία και ή θα ληφθεί η απόφαση για άρση του ρώσικου εμπάργκο ή όχι».

Ο κ.Λαπαβίτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την άρση του ρωσικού εμπάργκο και τόνισε ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι αποφασισμένος να λάβει μια τελική απάντηση «θετική ή αρνητική».

«Όλα εξαρτώνται από τους Ρώσους και τις προθέσεις τους», είπε ο βουλευτής Ημαθίας εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα είναι η ύστατη προσπάθεια σε τόσο υψηλό κυβερνητικό επίπεδο».

Παράλληλα δήλωσε ότι αφενός η ελληνική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να πιέζει προς την κατεύθυνση λήψης μέτρων για τη στήριξη του ροδάκινου σε επίπεδο ΕΕ και αφετέρου θα ενταθούν ακόμα περισσότερο οι προσπάθειες που καταβάλλονται για εξαγωγή του προϊόντος σε αγορές που έχουν ήδη διερευνηθεί και προς τις οποίες θα φύγουν σύντομα οι πρώτες ποσότητες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και ΑΝ αποφασιστεί σήμερα η άρση του ρωσικού εμπάργκο, δεν αναμένεται να αρχίσει αμέσως η εξαγωγή των προϊόντων στη ρωσική αγορά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μόσχα φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι θα προηγηθεί η επιθεώρηση των σχετικών μονάδων πριν δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσει εκ νέου το «ταξίδι των ροδακίνων προς την αγορά της Ρωσίας».

Στο ΠΛΑΊΣΙΟ αυτό ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Χρήστος Γιαννακάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «όλες οι σοβαρές επιχειρήσεις, συνεταιριστικές και ιδιωτικές, εφαρμόζουν ήδη συστήματα ποιότητας και έτσι με ευκολία θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ρωσικών αρχών».




newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου