Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σόιμπλε: Βλέπει την Ελλάδα προς ώρας στο ευρώ ακόμα και με «όχι» -Bloomberg

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατέψει το ευρώ αν οι Έλληνες ψηφίσουν κατά των όρων της διάσωσης στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, φέρεται να δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές ότι η Ελλάδα θα παραμείνει για την ώρα στο ευρώ ακόμα και αν ψηφίσει «όχι», σύμφωνα με το Bloomberg.

Με βάση πηγές του αμερικανικού πρακτορείου που συμμετείχαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση την Τρίτη, ο Σόιμπλε ανέφερε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψει το ευρώ αν οι Έλληνες ψηφίσουν κατά των όρων της διάσωσης στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.

H στάση της Γερμανίας δείχνει ότι οι πολιτικοί παράγοντες του Βερολίνου ετοιμάζονται για ένα όχι στο δημοψήφισμα. Ο Σόιμπλε ανέφερε ότι σε αυτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα θα μπορούσε ίσως να λάβει αναπτυξιακή βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 32 δισ. ευρώ, σύμφωνα με μετέχοντες στη συνάντηση.

«Ο στόχος μας παραμένει να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», είπε η Antje Tillmann, βουλευτής της καγκελαρίου Μέρκελ, σε τηλεφωνική συνομιλία. «Εναπόκειται στην Ελλάδα αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει σχόλιο, παραπέμποντας στον ιδιωτικό χαρακτήρα της συνάντησης.



Euro2day

1 σχόλιο: