Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το βίντεο με την εξάρτηση μας από το κινητό έγινε το απόλυτο Viral

Όλη μέρα είμαστε κολλημένοι μπροστά από μία οθόνη και χάνουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, χάνουμε την ίδια μας τη ζωή. Από την μεγάλη οθόνη (του υπολογιστή), στη μικρή οθόνη (του κινητού).
Ο εθισμός μας με το κινητό και κατ'επέκταση με τα κοινωνικά δίκτυα είναι τρομακτικός. Το παρακάτω βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου παρουσιάζει εύστοχα και ωμά τον εθισμό μας με το κινητό.

Άνθρωποι περπατάνε, με το βλέμμα συνεχώς στραμμένο στην οθόνη του κινητού τους ενώ γύρω τους γίνεται χαμός, χωρίς να νοιάζονται ιδιαίτερα για το συμβαίνει στον έξω κόσμο.

Προσκολλημένοι για το τι γίνεται στον κόσμο του διαδικτύου, βγάζουν selfies σε σκηνές ατυχήματος χωρίς να βοηθούν τα θύματα, πέφτουν σε κολώνες, κτλ αφού δεν βλέπουν μπροστά τους. Στην ουσία περπατάνε σαν να είναι υπνωτισμένοι, ζώντας σε έναν άλλο κόσμο, τον δικό τους ψηφιακό κόσμο.

Ένας 20χρονος κινέζος φοιτητής, ο Λι Τσενγκλίν έφτιαξε ένα μικρό βίντεο για να αποτυπώσει όλους τους κινδύνους που επιφυλάσσει η εξάρτηση από το κινητό μας.

Το φιλμάκι αποδίδει με υπερβολικό τρόπο την πραγματικότητα, με τον ήρωα να είναι κολλημένος με το κινητό του και να προκαλεί άθελά του, μια σειρά από ατυχήματα, από τροχαία μέχρι βιομηχανικές καταστροφές.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου, το είδαν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια χρήστες του ίντερνετ.


`  





madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου