Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Σε 24ωρη απεργία οι Φαρμακοποιοί της Κοζάνης - Στα "κάγκελα" για το άνοιγμα του επαγγέλματος!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσουν οι φαρμακοποιοί της Κοζάνης, για την στάση που θα κρατήσουν στην 48ωρη απεργία που προανήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

για το πολυνομοσχέδιο που καταργεί το άρθρο 13 του Νόμου 5607/1932 με το οποίο «απαγορεύεται η συστέγαση φαρμακείου, φαρμακεμπορίου ή φαρμακαποθήκης μεθ' οιουδήποτε ετέρου καταστήματος»

«Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ν. Κοζάνης Στέργιος Βελονάς, επεσήμανε μιλώντας στον "Π.Λ." ότι το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και αποτελεί μέρος της νέας συμφωνίας κυβέρνησης-θεσμών θα έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο για τα φαρμακεία όσο και για τους πολίτες.

«Κατ’ αρχάς το να διατίθενται φάρμακα σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ είναι κάτι που βλάπτει τη Δημόσια Υγεία, καθώς ο κόσμος μπορεί αλόγιστα και χωρίς τις οδηγίες ειδικών να τα αγοράζει και να τα καταναλώνει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βελονάς.

Μια σημαντική επίπτωση του πολυνομοσχεδίου θα είναι και η άνοδος των τιμών των φαρμάκων, όπως τόνισε ο πρόεδρος. Η άνοδο αυτή θα είναι αναπόφευκτη, αφού η τιμή των φαρμάκων θα ποικίλει από κατάστημα σε κατάστημα, ενώ αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι ελεγχόμενες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βελονάς θεωρεί, ότι πολλά φαρμακεία απειλούνται από τα νέα μέτρα, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Ας μην ξεχνάμε το θέμα της ρευστότητας στα φαρμακεία. Πολλά φαρμακεία είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα αφού θα εξαρτώνται πλήρως από τον ΕΟΠΠΥ και δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης συμμετέχει στην 24ωρη προειδοποιητική Απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή του στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου, στις αποφάσεις των δανειστών για τα φαρμακεία που δεν ισχύουν για τις δικές τους χώρες και τις αποικιοκρατικές συμπεριφορές.

•    Τα φαρμακεία δεν είναι απλές εμπορικές επιχειρήσεις.
•    Η Υγεία δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό.
•    Το φάρμακο δεν είναι κοινό καταναλωτικό προϊόν.
•    Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν το δικαίωμα των πολιτών στην ασφαλή Φαρμακευτική θεραπεία.


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ



Υ.Γ.     Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου