Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Χωρίς ...μπάνια οι Κοζανίτες.Πτώση τουριστικής κίνησης κατά 95% καταγράφουν οι τουριστικοί πράκτορες της Κοζάνης!

Η χειρότερη χρονιά, μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται πως είναι η φετινή, για τον τουρισμό στη χώρα, ιδίως σε ό,τι αφορά την εγχώρια τουριστική κίνηση, με βάση τα στοιχεία των τουριστικών πρακτόρων.

Στην Κοζάνη, μάλιστα, οι τοπικοί τουριστικοί πράκτορες καταγράφουν πτώση στην τουριστική κίνηση σε ποσοστό που αγγίζει το ...95%. Πρόκειται, σαφώς, για τα ποσοστά των τουριστικών κρατήσεων, προ-κρατήσεων που αφορούν στον εγχώριο τουρισμό, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα capital controls και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον "Π.Λ." ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου στην Κοζάνη Hermes Tours Κώστας Φωτόπουλος "η πτώση της τουριστικής κίνησης έχει πέσει δραματικά, στο 95%. Έχουν ακυρωθεί σχεδόν όλες οι προ- κρατήσεις και όποιος μπορούσε να ακυρώσει τις όποιες διακοπές είχε κλείσει, το έχει κάνει. Ταυτόχρονα, χάθηκαν χρήματα σε αεροπορικά εισιτήρια που έχουν ήδη κλειστεί από καιρό, από κόσμο που δεν μπορεί πλέον να ταξιδέψει λόγω της έλλειψης ρευστότητας".

Ο τουριστικός κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την τρέχουσα, δραματική πολιτική και οικονομική κατάσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ δεν υπάρχει ακόμη, ξεκάθαρη συνολική εικόνα. Ο μόνος είδος τουρισμού που αντέχει ακόμη τοπικά, είναι οι μονοήμερες εκδρομές από Κοζάνη προς κοντινούς τουριστικούς προορισμούς (εκδρομές που συνεχίζουν να κάνουν ακόμη νέα άτομα, κυρίως σε ηλικία). "Ο μέσος εργαζόμενος, συνταξιούχος, οικογενειάρχης, δεν έχει xρήματα και φοβάται τι θα γίνει ΑΝ και όποτε ανοίξουν οι τράπεζες".

Ο τουριστικός κλάδος θα αργήσει πολύ να επανέλθει από το πλήγμα, μιας και ο κόσμος δεν διαθέτει ρευστότητα στην παρούσα χρονική περίοδο και οι διακοπές δεν είναι σε καμία περίπτωση πρώτο μέλημα. Όποιος, τελικά, κατορθώσουν να πάμε (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διακοπές), αυτό θα είναι σε κοντινούς προορισμούς και για μικρό χρονικό διάστημα.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου