Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Θερινό σινεμά από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης με την ταινία: «Στον καθρέφτη είδα το δολοφόνο»

Με μια διάσημη μεταφορά του βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι «Στον καθρέφτη είδα το δολοφόνο», παραγωγής 1980 σε σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές στην αυλή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης, αυτή την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ.. Μια ταινία που φημίζεται για ένα από τα πιο λαμπρά καστ, με πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ροκ Χάτσον, η Κιμ Νόβακ, ο Τόνι Κέρτις, η Αντζελα Λάνσμπουρι, η Τζέραντλιν Τσάπλιν, ο Έντουαρντ Φοξ.

Στο παραλιακό χωριό Σεντ Μέρι Μιντ της Βρετανίας, το 1953 , η περιβόητη Μις Μαρμπλ είναι ενθουσιασμένη που μια μεγάλη κινηματογραφική εταιρία έρχεται για να γυρίσει ταινία με διάσημους πρωταγωνιστές στο μέρος όπου γεννήθηκε. Όμως, οι δύο πρωταγωνίστριες του καστ μισούνται θανάσιμα. Η μία, η Μαρίνα, παίρνει απειλητικά σημειώματα. Όταν ένας άντρας δολοφονείται με δηλητήριο, όλοι πιστεύουν πως το ποτό προορίζονταν για την Μαρίνα. Ένας ντέντεκτιβ καταφτάνει και ζητά βοήθεια από τη Μις Μαρμπλ.

Από τις αξιομνημόνευτες μεταφορές έργων της Αγκάθα Κρίστι στο σινεμά, που εκείνη την εποχή ήταν της μόδας(Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές-1974, Έγκλημα στο Νείλο-1978), από τον αξιόλογο σκηνοθέτη Γκάι Χάμιλτον, σκηνοθέτη ταινιών της σειράς Τζέιμς Μποντ, που διακρίθηκε σε καλογυρισμένες ψυχαγωγικές ταινίες. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ αναλαμβάνει τον τελευταίο πρωταγωνιστικό ρόλο της στο σινεμά, καθώς στις επόμενες λιγοστές εμφανίσεις της θα συμμετέχει κυρίως ως γκεστ. Δίπλα της η Κιμ Νόβακ, που εκείνη την εποχή είχε περιορίσει τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις, ενώ η  Άντζελα Λάνσμπουρι δημιουργεί ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο της Μις Μαρπλ, όντας πολύ νεότερη από την ηλικία της ηρωίδας και συνομήλικη με τους συμπρωταγωνιστές της Ροκ Χάτσον και Τόνι Κέρτις. Η Λάνσμπουρι θα επαναλάβει το ρόλο πολλές φορές στην τηλεόραση, μέσα από την τηλεοπτική σειρά  ''Murder, She Wrote''. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ταινία κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ο Πιρς Μπρόσναν.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 6 – 9 μ. μ. το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, θα γεμίζει με χρήσιμα αντικείμενα που θα προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν στο «μαγαζάκι» θα μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που θα καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα γεμίσουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που θα ανοίγει στο τέλος του χρόνου και το ποσό που θα περιέχει θα διατίθεται σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Τέλος, για άλλη μια χρονιά καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν στο μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου που δημιουργείται φέτος και που θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 40 οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών και τους αρτοποιούς της πόλης.

Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ
στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Σε περίπτωση αναβολής της προβολής λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη,
η προβολή μετατίθεται για την Πέμπτη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου