Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Capital contols: Αλλάζει τα μεσάνυχτα το όριο σωρευτικών αναλήψεων

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και κάθε Σάββατο μέχρις ότου σταματήσουν τα capital controls θα ξεκινάει η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 ευρώ την ημέρα ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα.

Από τις 00:00 του Σαββάτου (25 Ιουλίου) θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι το επόμενο Σάββατο της 1ης Αυγούστου.

Δηλαδή το όριο ανάληψης δεν αλλάζει (60 ευρώ) αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα να τα κάνει ανάληψη, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή 180 ευρώ την επόμενη (Δευτέρα) ή 240 την Τρίτη ή 300 την Τετάρτη ή 360 την Πέμπτη. Αλλιώς θα μπορεί να πάρει μαζεμένα τα 420 ευρώ συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Σταθάκης: Πρόταση για έγκριση των εισαγωγών από τις τράπεζες

Την αποσυμφόρηση των εισαγωγών πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών που χρησιμοποιούνται από τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, μεταθέτοντας στις τράπεζες τις αποφάσεις για την έγκρισή τους.

Παράλληλα, θα ληφθούν μέτρα και για την ομαλή εισαγωγή φαρμάκων, τροφίμων και άλλων, δημόσιου ενδιαφέροντος, αγαθών.

Μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από εκτενή συζήτηση στο ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. αποφασίστηκε να διευκολυνθεί η πλήρης εξομάλυνση των εισαγωγών πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών που χρησιμοποιούνται από την ελληνική μεταποίηση.

Για τον σκοπό αυτό προτάθηκε η αποκέντρωση των αποφάσεων για τις εισαγωγές, στο επίπεδο των εμπορικών τραπεζών, με βάση κανόνες διαφάνειας και μέχρι ενός ορισμένου ποσού.

Παράλληλα θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την ομαλή εισαγωγή φαρμάκων, ειδών διατροφής και άλλων αγαθών κοινωνικού και δημοσίου ενδιαφέροντος.»



real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου