Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μαζεύουν υπογραφές για Germanexit !

Μετά την σκληρή στάση των γερμανών ηγετών, στα κρίσιμα ραντεβού της Κυριακής (Eurogroup, Σύνοδο Κορυφή) που παραλίγο να διασπάσουν την ευρωζώνη, σάλος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους ευρωπαίους πολίτες, που αντιδρούν στην γερμανική αλαζονεία.

Συγκεκριμένα, γαλλόφωνοι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να μαζέψουν υπογραφές, για να βγάλουν την Γερμανία από την ευρωζώνη! Με μια πρωτοφανή, διαδικτυακή επιστολή, ευρωπαίοι πολίτες,  ζητούν από τους ευρωπαίους πολίτες, να βάλουν την υπογραφή τους για ένα Germanexit αφού όπως αναφέρουν στο κείμενο της επιστολής, θεωρούν την Γερμανική στάση,  ντροπή για τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Όπως αναφέρεται,

«Αυτή την Κυριακή, 12 του Ιουλίου 2015 υπό την πίεση των Γερμανών , το Eurogroup κάλεσε την επιστροφή των «οργάνων» ( η τρόικα που σχηματίζεται από το ΔΝΤ , ΕΕ και ΕΚΤ ) στην Αθήνα και ζήτησε  παράδοση ενός μέρους της εθνικής κυριαρχίας για να διευκολυνθεί η παρακολούθηση των εργασιών των διεθνών θεσμών και το δικαίωμα να επιθεωρούν οι θεσμοί την διαδικασία μεταρυθμίσεων. Έτσι για τη γερμανική κυβέρνηση , η Ελλάδα θα είναι σαν μια μικρή γερμανική αποικία».

Eνώ παράλληλα απευθύνει κάλεσμα στους άλλους Ευρωπαίους πολίτες:

«Εμείς οι Ευρωπαίοι όλων των γενεών καλούμε για διακοπή της καταστροφικής πορείας. Το μέλλον των 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων δεν μπορεί να ληφθεί ενώ είναι όμηροι των επικίνδυνων δογμάτων της γερμανικής κυβέρνησης που θέλει οπωσδήποτε να ταπεινώσει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για να τιμωρηθούν επειδή δεν έχουν ψηφίσει (στο δημοψήφισμα) όπως θα ήθελαν οι Γερμανοί. Πρέπει να αρνηθούμε απειλές, όπως αυτές που εκφράστηκαν από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Σαββάτου: Σήμερα δύο λύσεις υπάρχουν για την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραιτηθούν, για να μπορέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης να επανέλθει ως φωνή της λογικής για της διαπραγματεύσεις, με την Γερμανία έξω από το κοινό νόμισμα . Χωρίς γερμανοφοβία , για να δείξουμε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη !»






mikroskopio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου