Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Επιδόματα τέλος. Πόσα λεφτά χάνουν όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα

Στο στόχαστρο του κουαρτέτου μπάινουν και τα επιδόματα. Ζητούν να γίνουν περικοπές στα επιδόματα τέκνων για πολύτεκνους και τρίτεκνους μέσω ΟΓΑ, το επίδομα για τους φοιτητές, αλλά και όλα τα επιδόματα του ΟΓΑ το ΕΚΑΣ κλπ.

Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Αυγούστου, μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών, θα εισπράξουν από τον ΟΓΑ 235.463 οικογενειάρχες με ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα.

Τα ποσά  κυμαίνονται από 40 έως και 980 ευρώ. Πρόκειται για εκείνους που υπέβαλαν μέχρι και τις 26 Ιουνίου 2015 αιτήσεις Α21 για την καταβολή των επιδομάτων στήριξης τέκνων και των ειδικών επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων.

Ωστόσο χιλιάδες οικογενειάρχες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2014 πολύ χαμηλά εισοδήματα και, ως εκ τούτου, είναι φέτος δικαιούχοι του μέγιστου ποσού επιδόματος στήριξης τέκνων - των 40 ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο ή των 120 ευρώ το τρίμηνο για κάθε τέκνο - κινδυνεύουν να εισπράξουν φέτος μειωμένα κατά 33% τα ποσά των επιδομάτων, μόνο και μόνο επειδή κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους εισέπραξαν το «κοινωνικό μέρισμα» των 500-1000 ευρώ!

Αν και βάσει νόμου το κοινωνικό μέρισμα δεν πρέπει να συνυπολογίζεται στο οικογενειακό εισόδημα το taxiset δεν έχει... ενημερωθεί και έτσι κουρεύεται κατά το 1/3 το επίδομα των δικαιούχων που οι περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν τα 40 από τα 120 ευρώ που δικαιούνται κάθε τρίμηνο ανά παιδί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά του σχεδίου των δανειστών για την καταβολή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» σε πάμφτωχους πολίτες και την ταυτόχρονη κατάργηση μεγάλου αριθμού προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία χορηγούνται σήμερα σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, θα συζητηθεί σήμερα στις 15:30 μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και χαμηλόβαθμων αξιωματούχων των συναρμοδίων υπουργείων.



defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου